Acasă Eveniment Mama care i-a tăiat gâtul copilului de 9 ani nu va fi...

Mama care i-a tăiat gâtul copilului de 9 ani nu va fi trasă la răspundere

8445
DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad informează printr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Public că mama în vârstă de 44 de ani care și-a ucis în luna aprilie fiul în vârstă de 9 ani într-un apartament din Micălaca nu va fi trasă la răspundere pentru fapta sa.

Vezi mai jos comunicatul integral de pe portalului Ministerului Public

„Prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 al. 1 C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p., fiind incidente prev. art. 16 al. 1 lit. d teza a II – a C.p.p.

În fapt, s-a reţinut că în data de 20.04.2020, pe fondul unei stări de depresie, folosind un cuţit de bucătărie, suspecta a secţionat artera carotidă a fiului minor în vârstă de 9 ani, leziune care i-a provocat decesul.

Conform raportului de expertiză medico legală psihiatrică a rezultat că la momentul comiterii faptei suspecta nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit.

Pe cale de consecinţă suspecta nu poate fi trasă la răspundere penală fiind iresponsabilă; astfel încât s-a solicitat judecătorului de camera preliminară din cadrul Tribunalului Arad confirmarea internării medicale a suspectei – ca măsură de siguranţă”.

Momentan, femeia se află internată la secția de psihiatrie e Spitalului Județean Bihor. După ce și-a ucis copilul, femeia a încercat să se sinucidă, dar soțul acesteia și totodată tatăl copilului a ajuns acasă și l-a găsit decedat pe copil, iar pe cu o plagă în zona gâtului, scrie specialarad.ro.

Comentarii

comentarii