Acasă Actualitate Mama sinucigaşă şi copiii omorâţi au fost îngropați împreună, într-un singur sicriu

Mama sinucigaşă şi copiii omorâţi au fost îngropați împreună, într-un singur sicriu

DISTRIBUIȚI

Iulia Bogdan Billi, femeia de 33 de ani care s-a sinucis aruncându-se de la etajul zece al unui bloc din Timişoara, şi cei doi copilaşi ai ei, care au fost duşi spre moarte de mama lor, un băiat de doi ani şi o fată de şase ani, au fost înmormântați în cimitirul din cartierul Freidorf. 
 
Sinuciderea este considerat un păcat foarte grav, deoarece persoanele care aleg să-şi ia viaţa s-au lepădat de credinţa în Isus Hristos şi de nădjdea în Dumnezeu.  Astfel, Biserica refuză de obicei să săvârşească slujba înmormântării pentru sinucigaşi. Cu anumite excepţii. Spre exemplu, în cazul persoanelor cu boli psihice, care nu au avut discernământ, conform hotărârii Sfântului Sinod, se face totuşi o mică slujbă, este făcută de un singur preot, doar pe marginea gropii. Nu se trag nici clopotele.   
 
Înmormântarea Iuliei lucrurile erau mai complicată. Pe lângă faptul că ea a decis să se sinucidă, ea şi-a omorât practic şi cei doi copii, fata de doi ani şi băiatul de şase. Problema este că familia a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, într-un singur sicriu. Asta i-a pus în dificultate pe preoţi, care deşi nu puteau oficial o slujbă normală pentru un sinucigaş, erau nevoiţi să o facă pentru cei mici.   
 
„În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii. Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu. Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală”, a declarat părintele Ionel Popescu. 
 
La înmormântare a fost foarte multă lume. În fața cimitirului a fost nevoie de prezența mai multor echipaje de poliție. Pe lângă familie, foarte mulți prieteni ai Iuliei. Au fost aduse sute de coroane și flori.  
 
Pe lângă Alex, tatăl copiilor și omul cu care Iulia urma să se recăsătorească, a venit să-și ia rămas bun și fostul iubit al Iuliei, cu care a încercat de fapt să-și refacă viața după divorț. 
Una dintre cele mai bune prietene ale Iuliei, a ieșit plângând din cimitir, a spus: „Nenorocita asta trebuia să moară singură. Nu să ia copii cu ea. Sper să ardă în iad”. 

 

Comentarii

comentarii