Acasă Actualitate Mama sinucigaşă şi copiii omorâţi, înmormântați într-un singur sicriu. Preoții sunt puși...

Mama sinucigaşă şi copiii omorâţi, înmormântați într-un singur sicriu. Preoții sunt puși în dificultate

DISTRIBUIȚI

Familia a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, mama sinucigaşă şi copiii omorâţi, într-un singur sicriu. Asta îi pune în dificultate pe preoţi, care deşi nu pot oficial o slujbă normală pentru un sinucigaş, sunt nevoiţi să o facă pentru micuţi. Iulia Bogdan Billi, femeia de 33 de ani care s-a sinucis aruncându-se de la etajul zece al unui bloc din Timişoara, şi cei doi copilaşi ai ei, care au fost duşi spre moarte de mama lor, un băiat de doi ani şi o fată de şase ani, vor fi înmormântaţi vineri, 6 mai, la ora 17, în cimitirul din cartierul Freidorf din Timişoara. 

În cazul sinuciderilor, Biserica Ortodoxă are reguli speciale de înmormântare. Sinuciderea este considerat un păcat foarte grav, deoarece persoanele care aleg să-şi ia viaţa s-au lepădat de credinţa în Isus Hristos şi de nădjdea în Dumnezeu. Astfel, Biserica refuză de obicei să săvârşească slujba înmormântării pentru sinucigaşi.

Înmormântarea Iuliei, femeie de 33 de ani, absolventă de psihologie, lucrurile par mai complicate. Pe lângă faptul că ea a decis să se sinucidă, ea şi-a omorât practic şi cei doi copii, fata de doi ani şi băiatul de şase. Problema este că familia a decis să-i îngroape împreună pe cei trei, într-un singur sicriu. Asta îi pune în dificultate pe preoţi, care deşi nu pot oficial o slujbă normală pentru un sinucigaş, sunt nevoiţi să o facă pentru micuţi, scrie adevarul.ro.  

”În 40 de ani de când sunt în preoţie n-am văzut aşa ceva, ca mai multe persoane să fie înmormântate în acelaşi sicriu. Aşa a decis familia. În cazul mamei va exista o slujbă specială pentru sinucigaşi, iar în cazul copiilor trebuie să oferim o slujbă normală. Mama şi-a omorât copiii. Şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu. Nu şi-a iubit copiii, o mamă se jertfeşte pentru copilul ei. Ea nu a făcut aşa. Pentru ea va fi o rugăciune specială permisă de Sfântul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovaţi, vor avea slujbă normală”, a declarat, pentru adevarul.ro, părintele Ionel Popescu, vicar eparhial şi conducătorul oficiului parohial Iosefin.

 

Comentarii

comentarii