Acasă Actualitate Managerii spitalelor din Timiş, obligaţi să îşi publice cheltuielile pe internet

Managerii spitalelor din Timiş, obligaţi să îşi publice cheltuielile pe internet

196
DISTRIBUIȚI

Managerii spitalelor din Timiş sunt obligaţi, începând de marţi, 7 iulie, să îşi publice toate cheltuielile lunare pe internet, să le poată vedea orice contribuabil pe site-ul www.ms.ro, la secţiunea “Monitorizare cheltuieli spital”. Măsura este valabilă pentru toate spitalele din ţară.
Portalul cuprinde date privind cheltuielile curente şi cele de capital. În cadrul acestora, pot fi urmăriţi peste 60 indicatori privind cheltuielile de personal: indemnizaţiile de conducere, plata orelor suplimentare, cheltuielile cu deplasările, dar şi cheltuielile pe bunuri şi servicii: pentru medicamente, materiale sanitare, reactivi sau dezinfectanţi, alocaţiile pentru hrană.
Publicarea cheltuielilor curente ale unităţilor sanitare reprezintă un exerciţiu de transparenţă necesar în sistemul de sănătate care va duce la eficientizarea acestuia. Prin această măsură, va exista o monitorizare publică a modului în care sunt gestionate fondurile publice în unităţile sanitare. De asemenea, aplicaţia reprezintă un mecanism pentru responsabilizarea managerilor.

Comentarii

comentarii