Acasă Actualitate Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timișoara: ”Numărul mic de infectări raportat luni...

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Timișoara: ”Numărul mic de infectări raportat luni este fals descrescător, deoarece au fost mai puţine teste”

8520
DISTRIBUIȚI

Medicul Cristian Oancea, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a declarat că numărul mic de infectări raportat luni este fals descrescător, deoarece au fost mai puţine teste. Totodată, medicul a avertizat că odată cu încheierea concediilor se vor testa mai puține persoane și cei care nu știu că au virusul îl vor da şi altora.

„Este un număr fals descrescător, pentru că testele sunt foarte reduse. (…) Trebuie în continuare să fim responsabili și cu ochii pe ce se va întâmpla cu procesul educațional în această lună. Dacă vor fi focare infecto-contagioase vor trebui oprite cât mai repede, astfel încât să nu se propage.

O să existe o scădere a numărului de teste și a numărului de pozitivi depistați. Este îngrijorător, pentru că pozitivii diseminează boala și ne vom trezi cu apariția unor cazuri moderate și severe direct la spital. “, a spus Cristian Oancea, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, potrivit digi24.

Medicul este sigur că numărul cazurilor de coronavirus va creşte în perioada următoare, însă precizează că este important să nu se ajungă la peste 2000 de infectări zilnice.

„Dacă vom fi vigilenți, responsabili și noile focare vor fi din faza inițială rezolvate medical, vom putea să ne continuăm viața. Dacă vom fi iresponsabili, vom avea o creștere pe care nu o putem gestiona”, a precizat Cristian Oancea.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat, luni, 692 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore după efectuarea a 7.331 de teste. Este cel mai mic număr de infectări raportat din ultimele două luni. Ultima dată când în România au fost mai puțin de 700 de cazuri zilnice a fost pe 20 iulie – 681 de cazuri noi. De asemenea, 22 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au murit. La Terapie Intensivă sunt în prezent 456 de pacienţi cu COVID-19.

Comentarii

comentarii