Acasă Actualitate Mănăstirea Dobreşti din Timiș, ctitorie a patriarhului Daniel, şi-a serbat hramul

Mănăstirea Dobreşti din Timiș, ctitorie a patriarhului Daniel, şi-a serbat hramul

208
DISTRIBUIȚI

Mănăstirea Dobreşti din județul Timiș, ctitorie a preafericitului părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi-a serbat hramul principal, în ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, în data de 14 octombrie.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPSS Ioan, arhiepiscopul Timișoarei și mitropolitul Banatului.

Numeroși credincioşi au venit la sfânta mănăstirea, ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva, pentru a se ruga și a cere sfintei mijlocire înaintea bunului Dumnezeu. La sărbătoarea hramului au participat numeroşi credincioşi din Timișoara și din întreg Banatul, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Aici, slujbele religioase au fost oficiate cu respectarea normelor de distanțare socială.

În cadrul Sfintei Liturghii din ziua hramului, săvârșită de părintele mitropolit Ioan, din soborul slujitorilor au făcut parte protos. Matei Buliga, starețul mănăstirii Dobrești, pr. ing  Timotei Anișorac, consilier eparhial, pr. protopop Ionuț-Viorel Furdean de la Lugoj, preoţi şi diaconi de la parohiile şi mănăstirile învecinate aşezământului monahal din localitatea Dobreşti, ctitorie a preafericitului părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Cuvântul de învăţătură a fost adresat credincioşilor prezenţi la praznic de către părintele mitropolit Ioan, care a evidențiat sfințenia Sfintei Cuvioase Parascheva și bucuria descoperiri harului Duhul Sfânt în inima omului, prin lucrarea poruncilor lui Dumnezeu, în post și rugăciune.

În finalul Sfintei Liturghii, a fost oficiată slujba de sfinţire a prinoaselor şi Panihida mică, pentru părinții preafericitului părinte patriarh Daniel, Alexie și Stela. De asemenea, părintele mitropolit Ioan a oferit fiecărui credincios prezent un exemplar al revistei eparhiale „Învierea”, un număr dedicat Preafericirii Sale, cu ocazia aniversării a 70 de ani.

 

Comentarii

comentarii