Acasă Actualitate Manifest pentru apărarea bisericii creștine și împotriva globalizării, la Timișoara

Manifest pentru apărarea bisericii creștine și împotriva globalizării, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Gheorghe Cionoiu, președintele asociației Mișcarea pentru Apărarea Familiei și Mediului Timișoara, participant la evenimentele din 1989 și creștin ortodox practicant, a manifestat alături de revoluționari, duminică 15 decembrie, de la ora 17.00, pentru apărarea bisericii și a revoluției creștine, a statului național român și împotriva globalizării.

Cionoiu a explicat, duminică seara, în Piața Maria din Timișoara:

”Având în vedere că Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara a plecat de la pastorul Tokeș ca o mișcare creștină, acum, dacă se comemorează 30 de ani de la acele evenimente, ar trebui să se reamintească mult mai clar acest fapt, că revoluția a fost și a rămas creștină.

Atunci peste 100.000 de timișoreni au strigat în genunchi impresionantul slogan ”Există Dumnezeu”!, cu  fața la Catedrala Mitropolitană, în centrul Timișoarei, de aceea eu vreau să atrag atenția că acest spirit creștinesc al revoluției trebuie nu numai să fie păstrat, dar și promovat în continuare pentru tânăra generație.

Globalizarea este un curent occidental căruia i s-a alăturat și președintele Iohannis. Spiritul evenimentelor din decembrie 1989 reprezintă o mișcare pe linia promovată de Orban în Ungaria, nu cum a făcut Iohannis să îi acuze de fanatism și extremism și de slăbiciune la minte pe susținătorii referendumului pentru familie creștină și definirea căsătoriei”, a explicat Gheorghe Cionoiu.

De asemenea, în manifestul semnat de Cionoiu și împărțit celor prezenți, duminică 15 decembrie, la dezbaterea de la Consiliul Județean Timiș, se mai arată:

”Acceptarea fără rezerve de către România a directivelor dictate de oculta elitistă occidentală conduce la deznaționalizare. Pasivitatea politică a intelectualilor onești favorizează ascensiunea și menținerea lichelelor în vârful piramidei sociale, care sunt în mod direct responsabili de mizeria materială și morală din România de azi”.

Alte două întrebări ridicate de Cionoiu în manifest sunt: ”Este adevărată sau falsă afirmația că asistăm la implementarea agresivă și extrem de alertă a corectitudinii politice în România? ”De ce în România, țară în care majoritatea covârșitoare a cetățenilor se declară (încă) creștini, nu există niciun partid care să promoveze consecvent un program politic identitar autentic, gen FIDESZ în Ungaria sau la Partidul Lege și Justiție în Polonia?”

Comentarii

comentarii