Acasă Cultura Manifestare cultural-religioasă în Duminica Ortodoxiei, cu elevii Seminarului Teologic din Caransebeș

Manifestare cultural-religioasă în Duminica Ortodoxiei, cu elevii Seminarului Teologic din Caransebeș

565
DISTRIBUIȚI

Pentru că ne aflăm în a doua săptămână a Postului Mare a Paștelui, a fost sărbătorită și Duminica Ortodoxiei și ne apropiem și de sărbătoarea Bunei Vestiri, elevii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș județul Caraș Severin au pregătit un eveniment spiritual-cultural pentru a sublinia importanța mărturisirii dreptei credințe.

Astfel, în după-amiaza zilei de duminică, 21 martie, la Catedrala Episcopală din Caransebeș, elevii seminariști au recitat poezii religioase și au citit pasaje din operele Sfinților Părinți, iar Corul Seminarului a prezentat un mini-concert de pricesne și cântece specifice perioadei Triodului.

Prima parte a manifestării a fost una de meditație a cinstirii icoanelor, întrucât părintele profesor Vicențiu Românu a susținut o prelegere complexă cu tema: „Teologia icoanei-Mărturisirea Ortodoxiei și adevărul Bisericii”.

Prezent la eveniment, preasfințitul părinte episcop Lucian i-a felicitat pe părinții profesori și pe elevii seminariști și a apreciat munca depusă pentru reușita acestei manifestări spiritual-culturale. „Suntem în această perioadă deosebită din cursul anului bisericesc și iată elevii Seminarului Teologic s-au gândit să pregătească acest program foarte frumos și articulat și în cinstea Duminicii Ortodoxiei, dar și în cinstea sărbătorii Bunei Vestiri, pentru că am ascultat poezii religioase, inclusiv din marele poet Mihai Eminescu, poezii închinate Maicii Domnului.

Îi mulțumim Domnului pentru că avem elevi la Seminar dornici și de rugăciune, dar și de a prezenta aceste manifestări cultural-spirituale, care să întregească programul liturgic. În această seară, în loc de Vecernie și de Pavecerniță am oficiat o altă slujbă, o slujbă cultural-spirituală, pentru că este bine să urmăm programul pe care ni l-am asumat, dar este bine ca în biserică, câteodată să avem și manifestări de acest fel”, a spus părintele episcop.

Mai bine de două ore credincioșii care au venit la Catedrala Episcopală să ia parte la acest eveniment, s-au bucurat și s-au îmbogățit prin cuvânt și cânt din fragmente ale operelor marilor poeți români, cei care au mărturisit credința noastră ortodoxă.

 

Comentarii

comentarii