Acasă Actualitate “Manipularea – cel mai mare pericol la adresa tinerilor!”

“Manipularea – cel mai mare pericol la adresa tinerilor!”

405
DISTRIBUIȚI

Interviu cu Alex Plopeanu (foto), în vârstă de 19 ani, student la Politehnica Timişoara, la Calculatoare, secţia Ingineria Sistemelor
Care crezi că sunt cele mai mari pericole la adresa tineretului de astăzi studios?

Unul dintre cele mai mari pericole cu care se confruntă tineretul o reprezintă manipularea şi că uită valorile. Devenim prea materialişti, vrem cât mai multe case, maşini şi să investim în imagine. E bine să ai o viaţă decentă, nu e obligatoriu să ai multe case şi maşini pentru asta. Contează, în primul rând, ce eşti tu ca om. E unica valoare cu care te naşti şi cu care mori şi dacă o pierzi e tragic.

Ce ar fi de făcut?

E momentul să muncim cu toţii, cot la cot, să ne îmbunătăţim existenţa, să avem condiţii bune de viaţă, de muncă, de sănătate şi de studiu.

Tineretul se regăseşte în discursul politic al actualei clase politice?

Politicienii discută despre tineret şi nu numai în România. Am fost, de curând, la Bruxelles, la o conferinţă despre tineret şi sănătate. Şi politicienii de acolo doresc să acorde tineretului o mai mare responsabilitate. Tinerii şi adolescenţii doresc să facă parte din ceva, să simtă că au un rol în societate. Ei trebuie ajutaţi şi consiliaţi să nu aleagă greşit.

Mulţi tineri aleg să emigreze în ţările bogate ale Uniunii Europene. De ce crezi că aleg acest drum?

Şi eu mă aflu în faţă unei asemenea decizii. Eu vreau să devin inginer în calculatoare în sistem. Visul meu este să am o firmă foarte puternică şi să produc componente biotice – braţe robotice sau picioare – pentru cei care îşi pierd membrele în accidente. Eu aş vrea să ofer posibilitatea oamenilor să obţină aceste componente. Pentru a realiza acest vis, cred că aici în ţară este foarte greu.

Mai au vreo şansă tinerii din ţara noastră să îşi găsească un drum în viaţă, în această criză economică?

Da şi cred că nu e o problemă dacă tinerii vor pleca să muncească în străinătate, fiindcă pot să se şi întoarcă şi poate că e şi bine.

Comentarii

comentarii