Acasă Cultura Maraton folcloric de 14 ore! Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și...

Maraton folcloric de 14 ore! Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata

DISTRIBUIȚI

Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni  peste 200 de artiști.

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata Vii (Ghiroda) veți putea participa la un spectacol  folcloric de peste 7 ore cu reprezentanții localităților Voiteg, Găvojdia și Ghiroda. Secțiunile Gastronomie și Expoziții – Colecții  încep la ora 12:00. Intrarea este liberă!

Duminică, 21 aprilie 2024, de la ora 13:00, Festivalul – Concurs Lada cu Zestre se desfășoară în  Sala de Sport din Giarmata. Participă următoarele localități: Giroc, Ghilad și Giamata. Jocuri autentice timișene, cântece și givanul dulce de odinioară vor fi puse în scenă într-un spectacol de aproape 500 de minute. Festivalul începe la ora 12:00 cu secțiunile Gastronomie și Expoziții -Colecții. Intrarea este liberă.

Invitați în recital sunt soliștii Oana și Adrian Stanca, acompaniați de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca. Brâul ăl bătrân, ardelene, brâul lui Boldea, brâul lui Mita, brâul ”La căsuța din poiană”, ardeleana roată și jocuri de doi în coregrafia maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu vor fi interpretate de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul. Spectacolul Ansamblului Profesionist Banatul se va desfășura începând cu ora 15:45 la Giarmata Vii (Ghiroda) și la Giarmata.

Juriul festivalului este alcătuit din următorii membri: la secțiunea Coregrafie: Nicolae Stănescu, Marius Ursu, Peri Vasile, Denis Chira,  la secțiunea Muzical: Carmen Popovici – Dumbravă, Marius Cîrnu, Remus Vălungan, la secțiunea Poezie dialectală /Teatru Popular: Felicia Stoian, Adela Popa, la secțiunea Expoziții /Colecții: Maria Hadiji, Alina Mafa și la secțiunea Gastronomie: Mărioara Pisat, Nicolaie Tomescu.

Festivalul – Concurs ”Lada cu Zestre” este finanțat de Consiliul Județean Timiș și este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, coordonat de profesor Liliana Laichici, manager, în parteneriat cu primăriile și consiliile locale din județul Timiș.

 

Comentarii

comentarii