Acasă Actualitate Maratonul Vaccinării la Timișoara: ”Fără imunizarea în masă de 70-80%, vom sta...

Maratonul Vaccinării la Timișoara: ”Fără imunizarea în masă de 70-80%, vom sta în pandemie și 10 ani!”

DISTRIBUIȚI

Cu trei zile înainte de a începe în premieră pe România, Maratonul Vaccinării, 23 -25 aprilie, (vineri – duminică) la Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara și Asociația de Terapie Intensivă ”Aurel Mogoșanu”, organizatorul principal, au susținut o prezentare a acestei manifestări inedite.

La marele eveniment vor participa voluntar 300 de studenți de la UMFT și 200 de medici din cadrul unităților medicale din oraș.

Prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul UMFT, a explicat că Maratonul Vaccinării are loc la inițiativa prof. univ. dr. Dorel Săndesc, prorectorul UMFT, șeful clinicii ATI din cadrul Spitalului Județean Timișoara, președintele Asociației de Terapie Intensivă Aurel Mogoșanu.

Maratonul are mai mulți parteneri în frunte cu medicii din toate spitalele care au muncit cu devotament și responsabilitate și au făcut ca rezultatul muncii lor să se vadă în județ și în Timișoara, în lupta cu SARS-COV2.

”Lor trebuie să le mulțumim și să îi felicităm pe toți cei implicați. Maratonul este un eveniment deosebit de important, fiindcă trebuie să conștientizăm faptul că fără o imunizare de masă pandemia de SARS-COV2 – COVID19 nu se va sfârși, vom putea sta în pandemie și 10 ani de zile de aici încolo fără o vaccinare în masă de 70-80%. Acest grad de imunizare se poate face fie prin vaccinare, fie prin boală. Este de preferat să se facă prin vaccinare, fiindcă imunizarea prin boală produce și victime și sechele deosebit de grave uneori pacienților, care pot duce la infirmități și la scăderea calității vieții.”, a mai spus prof, dr. Octavian Crețu.

Prof. dr. Săndesc a adăugat: ”Întâlnirea de astăzi are un scop clar: rugămintea de a fi alături de noi, organizatorii acestui important eveniment intitulat Maratonul Vaccinării la Timișoara. Este un proiect de voluntariat al întregului corp medical și al studențimii mediciniste. Cu toții îl facem din responsabilitate față de comunitatea în care trăim, din spirit de solidaritate și din empatie. Mulțumim Camerei de Comerț Industrie și Agricultură, doamnei Chiriță, că a oferit această facilitate de a desfășura maratonul aici la CRAFT, în mod gratuit. Vrem ca prin această acțiune să grăbim cursa noastră și să ajungem la un final pe care îl dorim cu toții: o viață normală, regăsirea libertății să ne putem bucura să fim împreună.

O facem cu un mesaj pozitiv. Vrem să insistăm pe ce putem obține. Și chiar putem: imunizarea colectivă! Maratonul Vaccinării nu este doar expresia duratei de 64 de ore continuu când vom asigura vaccinarea oamenilor, ci și ideea că mergem spre un obiectiv mare, un finiș victorios împreună. Oamenii să vină să se imunizeze contra coronavirusului. Noi îi așteptăm cu drag aici să îi vaccinăm contra SARS-COV2 gratuit. Numai să se programeze și să vină la noi. Procedura e aceeași”.

În trei zile, organizatorii își propun să vaccineze până la 10.000 de persoane împotriva COVID-19. Concret, între 23 și 25 aprilie, la sala polivalentă a Centrului Regional de Afaceri Timișoara, se va desfășura, sub sloganul „Pune umărul pentru Timișoara. Vaccinează-te!”, maratonul de vaccinare, un proiect pilot care va fi extins în toată România.

În cele trei zile, vor fi rezervate 10.000 doze de vaccin Pfizer, pentru până la 30 de fluxuri de vaccinare. „Sute de voluntari medici și asistenți de la toate spitalele timișorene și studenți mediciniști, societatea civilă și întreaga administrație publică locală își unesc forțele într-o inițiativă comunitară fără precedent, cu un scop unic: victoria prin vaccinare a Timișoarei, în fața pandemiei.

Amintim că, pe 23 – 25 aprilie, la CRAFT, se va administra doar prima doză de vaccin Pfizer. La trei săptămâni distanță, între 14 și 16 mai, se va desfășura o campanie asemănătoare, însă pentru administrarea rapelului, tot la CRAFT.

Accesul la vaccinare este gratuit, pe bază de programare. Oricine se poate programa online, pe platforma RoVaccinare (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro), sau telefonic, la call center-ul național (021.414.44.25) sau la call center-ul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara (0356.406.517).

Comentarii

comentarii