Acasă Actualitate Maratonul vaccinării pentru adolescenți și tineri, la Timișoara

Maratonul vaccinării pentru adolescenți și tineri, la Timișoara

1145
DISTRIBUIȚI
Marți, 1 iunie, pe bv. Vasile Pârvan nr. 9, din Timișoara, la Vineri 15, a demarat un maraton de vaccinare a persoanelor cu vârste de peste 16 ani cu Pfizer, iar a celor de peste 18 ani, cu Jonson&Jonson. La eveniment au fost prezente autoritățile locale și județene, care au avut mai multe mesaje.
 
Flavius Cionca, directorul DSP Timiș, a declarat: „Ne bucurăm că am ajuns cu incidența la un nivel când elevii pot veni fizic la școală sută la sută și să își urmeze în mod normal activitatea la cursuri. Astăzi, aici, nu contează numărul celor care se vor vaccina, ci spiritul tânăr și responsabil. Generația de astăźi este responsabilă și se gândește și la binele public și se vaccinează, pentru a avea un proces de educație desfășurat în siguranță. Dovadă este și faptul că mulți erau deja aici încă de la ora 10 să se imunizeze”.
 
Prof. Marin Popescu, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Timiș, a spus și el: „Rețeaua de parteneri care organizează maratonul vaccinării încurajează o atitudine pro-imunizare. Acest fapt este cel mai important. Mulțumesc partenerilor că avem încredere unii în alții. În plus ISJ Timiș și Spitalul Militar Timișoara au mai demarat o campanie de vaccinare mobilă care merge cu mare succes. Campania decurge timp de trei săptămâni”.
 
A urmat prof.univ.dr. Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeș Timișoara, prorectorul UMFT: „Trebuie să înțelegem că vaccinare înseamnă imunitate în fața bolii COVID19. Nicio pandemie sau epidemie nu a trecut fără să existe un vaccin care să ajute. OMS a prezentat un număr de 3,5 milioane de decese în această pandemie, dar se pare cu numărul e triplu. Deja Marea Britanie atenționează că se confruntă cu valul 4 și acesta se îndreaptă spre estul Europei. De aceea vaccinarea este singura modalitate de a opri expansiunea coronavirusului de a nu ne infecta părinții și bunicii și să rămânem sănătoși”.
 
Acțiunea se numește „Noi toți pentru copiii noștri” și participă aceeași echipă care a fost la maratonul de la CRAFT, alcătuită din medici voluntari de la toate spitalele din Timișoara, dar și studenți de la medicină.
Maratonul este organizat de DSP Timiș, prefectura Timiș, Inspectoratul Școlar Județean, UVT, Primaria Timișoara, Consiliul Județean al Elevilor Timiș, Teatrul și Opera Națională Timișoara, TVR Timișoara și UMFT.
Cu acest prilej vor avea loc momente artistice, expoziții de grafică, reprezentații de teatru, recitaluri de muzică, dar și tombolă pentru adolescenții care s-au vaccinat și pentru părinții lor.

Comentarii

comentarii