Acasă Actualitate Mare sărbătoare cultural-religioasă, la mănăstirea Almăj Putna, din Caraș Severin

Mare sărbătoare cultural-religioasă, la mănăstirea Almăj Putna, din Caraș Severin

DISTRIBUIȚI

La marginea satului Putna din Valea Almăjului, județul Caraș Severin, se află așezământul monahal ce a început a se contura în anul 1996 la inițiativa domnului plutonier adjutant Luca Zăvoianu.

În toamna anului 1996 a început construcţia mănăstirii „Schimbarea la Față” Almăj Putna din județul Caraș-Severin, fiind turnată temelia unei clădiri care cuprinde 19 chilii, paraclisul, trapeza şi bucătăria. Lucrările s-au făcut cu ajutorul financiar şi material al credincioşilor, fiind coordonate de domnul Luca Zăvoianu din Putna şi domnul proiectant Popovici Ioan, din părţile Almăjului (stabilit în Caransebeş), fără nicio pretenţie bănească. Stareţul mănăstirii este protosinghelul Andrei Radu.

Mulți pelerini îi trec pragul, dar în fiecare an credincioșii din zonă și din toată țara, vin în număr mare să primească binecuvântarea lui Dumnezeu participând la rugăciunile şi slujbele care se oficiază cu prilejul hramului.

Această mănăstire închinată praznicului „Schimbării la Față” a Mântuitorului Iisus Hristos își va sărbători hramul sâmbătă, 6 august. Din încredințarea Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va oficia Sfânta Liturghie în altarul de vară din curtea mănăstirii, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Toți cei ce vor veni să se roage la mănăstirea Almăj-Putna în ziua hramului vor primi din partea obștii monahale și pachețele cu mâncare.

 

Comentarii

comentarii