Acasă Cultura Mare vernisaj, cu peste 20 de pictori, la Galeria Helios Timișoara. Moment...

Mare vernisaj, cu peste 20 de pictori, la Galeria Helios Timișoara. Moment postum, Călin Chincea

448
DISTRIBUIȚI

La Galeria Helios din Piaţa Victoriei din Timişoara, a avut loc, joi 14 martie, seara, un mare eveniment de artă plastică la care au participat cu lucrări peste 20 de pictori –prieteni și colegi ai marelui om de cultură și artă, regretatul Călin Chincea.

La vernisajul expoziţiei colective intitulate Les Couleurs du Temps. Hommage à Călin, de joi, s-a acordat diploma, post mortem lui Călin Chincea, pentru merite deosebite în domeniul cultural. Distincția a fost oferită familiei Călin Chincea, la inițiativa preşedintelui Consiliului Județean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, prin şeful de serviciu în cadrul instituției, Florin Stoichescu.

Costin Brateanu, inițiatorul proiectului, a amintit că omul de cultură Călin Chincea a fost un personaj polivalent: profesor, critic de artă, colecționar de artă, coordonator și îndrumător pentru mulți pictori.

“E un moment postum. Primăvara aduce și eros și sanatos. Simeza este impecabilă și avem siguranța acestei colecții. Călin Chincea este un personaj căruia i-am admirat textele. Este un vacuum odată cu moartea lui. A fost un om de o mare complexitate și a devenit colecționar. Mă bucur că a fost făcută această expoziție și îmi pare nespus de rău că el ne-a părăsit” – a subliniat criticul de artă Gabriel Kelemen.

“Din păcate, anul acesta am mai pierdut un bun prieten, un om dedicat artelor vizuale si un fervent susţinător al artiştilor, un om erudit, modest, sincer şi devotat. Scriitorul, criticul de artă și profesorul Călin Chincea ne-a părăsit la vârsta de 68 de ani” – a atenționat Costin Brateanu.

Artiştii invitaţi să participe cu lucrări la expoziţie sunt: Suzana Fântânariu, Sorin Nicodim, Petru Comisarschi, Dana Constantin, Ion Bobeică, Edith Torony, Adrian Dudui, Elisabeth Lili Ochsenfeld, Tar Bela, Alex Baciu, Ciprian Radovan, Sorin Bijan, Charlotte Guitard, Eva-Elvira Comisarschi, Igor Isac, Smaranda-Sabina Moldovan, Dorina Munteanu, Viorel Coţoiu, Adrian Valentin Samson, Vasile Pintea, Costin Brateanu, Gabriel Kelemen, Duska, Alex Baciu şi Traian Abruda.

 

Comentarii

comentarii