Acasă Actualitate Marea Lojă Națională din România reîncepe seria conferințelor Viitorul României – luni,...

Marea Lojă Națională din România reîncepe seria conferințelor Viitorul României – luni, la UPT

915
DISTRIBUIȚI

Conferința ”Locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice” va avea loc, în data de 21 ianuarie, de la ora 17.00 la 19.00,  la Sala Multifuncțională a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara de pe bd. Pârvan nr. 2b.

Evenimentul face parte din seria de conferințe intitulate Viitorul României.

Conferențiază prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, prof.univ.dr. Robert Reisz, prof.univ.dr. Sandu Herman, prof.univ.dr. Dejica Daniel Carțiș.

Moderator va fi prof.univ.dr. Marian Mocan, decanul Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul UPT
Pentru a facilita clarificarea unor aspecte privind probleme majore care preocupă România de azi, Marea Lojă Națională din România organizează o serie de conferințe și dezbateri, într-un larg cadru, cu implicarea societății civile și a factorilor interesați. Prima conferință a avut loc în București, în 15 ianuarie 2019 și a fost dedicată importanței preluării de către România a Președinției Consiliului UE.

Seria de conferințe va include unele teme precum: Locul și rolul elitelor în conducerea statelor democratice. Societățile moderne sunt rodul unor viziuni generate de elitele acestora. Care sunt formele de implicare în societate a elitelor? Cum pot fi acestea recunoscute și în ce formulă optimă își pot asuma rol activ în leadership-ul național? Importanța învățământului dual profesional în dezvoltarea României moderne. Dezvoltarea economica și trendul investițiilor generează pentru România nevoia unor centre de învățământ dual profesional conectate la realitățile și dinamica acestor procese. Care sunt exemplele de bune practici existente la nivel național și cum pot fi preluate astfel de repere funcționale în alte state membre UE?

 

 

Comentarii

comentarii