Acasă Actualitate Marea sfidare, din Piața Maria din Timișoara!

Marea sfidare, din Piața Maria din Timișoara!

DISTRIBUIȚI

După intensele campanii din presa locală din ultimii ani și amenzile piperate date de polițiștii locali, se pare că șoferii din Timișoara au mai înțeles că trebuie să le arate respect bicicliștilor și să nu le mai blocheze pistele cu mașinile.

Acest lucru e cu atât mai necesar, cu cât odată cu anotimpul cald, un număr tot mai mare de persoane preferă să folosească mijloacele de deplasare pe două roți – trotinete, biciclete etc.

Din păcate, există și șoferi de o aroganță fără limite cărora nu le pasă deloc de bicicliști, dar nici de pietoni, cum este și cazul acestui individ (foto) care și-a oprit bolidul blocând nu numai pista de biciclete, ci și trecerea de pietoni, în Piața Maria din Timișoara.

Sfidarea civilizației și a bunului simț pare a fi fără margini la acest șofer, dar așa se întâmplă cât omul nu are nici educație necesară și nici nu îi pasă de autorități, nici de amenzi…!

În poză se vede cum cei doi bicicliști încearcă să ocolească bolidul și să intre pe artera principală pe unde circulă mașinile în viteză, riscând să producă și accidente grave…!

De asemenea, se observă cum și pietonii ocolesc bolidul, dar pe partea interioară a străzii, altfel, se ciocneau cu cei doi bicicliști..!

Ce spune Poliția Locală Timișoara?

Poliția Locală Timișoara atenționează că sancțiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare pe piste.

”Rugăm, de asemenea, să se respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să se țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

Totodată, Poliția Locală Timișoara face apel la cetățeni ca, în cazul în care observă nereguli sau probleme care intră în competența sa să sune la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112, iar pentru cazurile în care sunt observate autovehicule pe pistele pentru bicicliști este valabil și numărul de telefon 0356.913, linie special înființată pentru astfel de sesizări”, este mesajul Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii