Acasă Cultura Marele Premiu al Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” 2019 a...

Marele Premiu al Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” 2019 a fost câștigat de Sânnicolau Mare

913
DISTRIBUIȚI

Marele Premiu  al celei de-a XIII-a ediție a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” 2019 ajunge în orașul Sânnicolau Mare din Timiș, trofeu adjudecat cu un scor-record de 205 puncte.

Pe primele trei locuri ale secțiunii Laureați s-au clasat, în ordine, localitățile  Deta,  Giarmata și Checea, iar la categoria Zestrea Timișului pe podium se află Făget, Voiteg și Pișchia.

Organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș,  cea de-a XIII -a ediție a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” a reunit în spectacolele-maraton susținute în 7 centre zonale peste 1500 de artiști din 62 de localități timișene.

Aplaudat de mii de spectatori, festivalul are ca  scop conservarea, valorificarea și promovarea culturii bănățene prin intermediul artelor tradiționale  și  este structurat în următoarele secțiuni: coregrafie, muzică, expoziții, colecții, poezie dialectală, teatru popular și gastronomie tradițională.

Juriul  care a decis, pe baza punctajelor cumulate în secțiuni, câștigătorii a avut următoarea componență:

Coregrafie: Toma Frențescu, Nicolae Stănescu, Peri Vasile

Muzică: Carmen Popovici – Dumbravă, Marius Cîrnu, Remus Vălungan

Poezie dialectală, teatru popular: Adela Popa, Tania Stavilă – Țunaș, Alina Mafa

Gastronomie tradițională: Uica Mihai, Nicolae Tomescu

Expoziții, colecții: Maria Hadiji, Marius Bacriu

Directorul festivalului: prof. Liliana Laichici. Organizator: Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, Parteneri: primăriile și consiliile locale ale comunelor din județul Timiș. Finanțator: Consiliul Județean Timiș. Manager: prof. Liliana Laichici.

 

Comentarii

comentarii