Acasă Cultura Mari artiști veniți din întreaga lume i-au vrăjit pe timișoreni cu muzica...

Mari artiști veniți din întreaga lume i-au vrăjit pe timișoreni cu muzica lor, la JazzTM 2018

977
DISTRIBUIȚI

Mari artiști veniți din întreaga lume i-au vrăjit pe timișoreni cu muzica lor timp de trei zile cu prilejul celei de-a șasea ediții a  JazzTM 2018, care s-a desfășurat în perioada 29 iunie -1 iulie, în Piața Victoriei, Parcul Civic și în Parcul Castelului, din Capitala Culturală Europeană.

Cele peste 1.000 de scaune din Piața Victoriei au fost ocupate în fiecare seară, dar foarte mulți iubitori ai muzicii de jazz au stat în picioare pentru a asculta ceea ce pot să asculte numai o dată pe an. Duminică, ultima zi, spectacolul a început la ora 10.30, și au urcat pe scena de pe Strada fără Nume Tongue Fu / Vanessa Kisuule / Zia Ahmed / Dizraeli / Amy Léon. De asemenea, pe scena din Parcul Civic, de la ora 17:00, i-au încântat pe timișoreni Voyager IISanem Kalfa și George Dumitriu, în Parcul Castelulu, Antal Gabor Trio și Sorin Zlat Trio, iar în Piața Victoriei, de la ora 20.00, The Jam Community – Bachar Mar Khalife și Gregory Porter. Festivalului international JazzTM 2018 a fost organizat de Primăria Timișoara și  PLAI și a început vineri seara în Piața Victoriei din Timișoara 2021. Un festival muzical creează un simbol pentru oraşul care îl organizează, devine parte din identitatea lui şi o întăreşte. Festivalul JazzTM vine tocmai să celebreze energia culturală vibrantă a Timişoarei Capitală Culturală Europeană.

De ce un festival co-finanţat din fonduri publice în Timişoara? Viceprimarul Dan Diaconu a explicat: “În primul rând pentru că este extrem de important să definim cultura ca un bun comun, accesibil oricui şi nu ca un produs comercial disponibil în baza unor reguli financiare. E o formă de a asuma rolul Primăriei Municipiului Timişoara ca şi garant al acestui principiu. Politica culturală este cea care poate defini societatea de mâine, una în care nu ne întrebăm doar din ce trăim, dar şi pentru ce trăim şi cum trăim împreună. E în interesul Timişoarei să găzduiască evenimente culturale de amploare, e în interesul Timişoarei să stimuleze viaţa culturală a cetăţii în toate formele ei”, a spus Diaconu.

De-a lungul celor cinci ediții la JazzTM au fost atrași artiști precum: Richard Bona, Kurt Elling, David Murray & Macy Gray,Terri Lyne Carrington, Lizz Wright, Al Jarreau, Anoushka Shankar, The Cat Empire, Dianne Reeves, Marcus Miller, Liv Warfield w/ The NPG Hornz, The Chick Corea Elektric Band, Monty Alexander, Miles Mosley & The West Coast Get Down şi Christian Scott. Și în 2018 JazTM a fost un eveniment de excepţie, într-un oraş de excepţie.

 

Comentarii

comentarii