Acasă Actualitate Maria Ghergulescu din Caraș Severin în 100 de ani a învins războiul,...

Maria Ghergulescu din Caraș Severin în 100 de ani a învins războiul, foamete, comunismul și colectivizarea

DISTRIBUIȚI

În ”Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, Parohia Pecinișca – Băile Herculane județul Caraș Severin a avut prilejul de a se bucura de sărbătorirea zilei de naștere a credincioasei Maria Ghergulescu, care a împlinit 100 de ani de viață și credință, la sfârșitul lunii octombrie 2020.

”Manifestându-ne întreaga prețuire pentru viața credincioasei Maria din parohia noastră, o viață trăită cu respectarea valorilor și tradițiilor creștin-ortodoxe, la sfârșitul lunii octombrie, am reușit, prin lucrarea lui Dumnezeu, să-i fim alături la acest moment de bucurie, săvârșind o slujbă de mulțumire, dar și de cerere pentru sănătate și mântuire de la Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre. La această aniversare, a primit din partea noastră o icoană cu Maica Domnului, un tort și orații prin cântarea tradiționalului La Mulți Ani!”, a explicat preotul Pavel Găină.

Maria Ghergulescu s-a născut la 28 octombrie 1920, trecând prin focurile celui de-al Doilea Război Mondial, prin foamete, comunism şi colectivizare, dar, alături de soţul ei, Ştefan, trecut la cele veşnice de multă vreme, le-a înfruntat pe toate cu rugăciune și credință, păstrând cu râvnă dragostea de Dumnezeu și Biserică.

În prezent, doamna Maria locuiește pe Valea Cernei, unde se termină lacul de acumulare, alături de fiul său, Lazăr, în vârstă de 75 de ani.

Comentarii

comentarii