Acasă Actualitate Maria Grapini a cerut răspunsuri din partea Comisiei Europene și a Consiliului...

Maria Grapini a cerut răspunsuri din partea Comisiei Europene și a Consiliului European: „Când se dau măsuri complete pentru a pune capăt acestei crize energetice?”

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Maria Grapini a cerut răspunsuri din partea Comisiei Europene și a Consiliului European cu privire la măsurile pe care urmează să le adopte pentru a trece peste iarnă, în condiţiile crizei preţurilor la energie.

Maria Grapini a mai amintit în interpelarea sa şi despre proiectul platformei comune de achiziţii de energie la nivelul Uniunii Europene, exprimându-şi îngrijorarea faţă de cât de transparentă ar fi o astfel de platformă, comparând-o cu achiziţia de vaccinuri de către UE, care a provocat numeroase controverse.

„Domnule Comisar, și astăzi dezbatem un lucru pe care îl cerem de luni de zile.

Ceea ce ne-a prezentat doamna președintă a Comisiei, cetățenii au mai auzit, dar și noi am mai auzit de foarte multe ori: propuneri, propuneri, propuneri. Consiliul nu ia nicio decizie. Acum, când noi vorbim, la cetățenii din țara mea și din alte state li se regularizează facturile, vin prețuri de 4 până la 10 ori mai mari si nu e nicio decizie.

 

Despre ce vorbim aici? Punem sau nu punem oamenii în centru? Și ne-a spus doamna președintă că va crea o platformă de achiziții comună. Va fi la fel de netransparentă ca la vaccinuri? Nu vom sti ce prețuri sunt? Nu vom ști cum se împarte? Totul a fost total netransparent în pandemie și nu vrem să mai fie acest lucru, să fie acoperite profiturile unor companii așa cum au fost profiturile companiilor din sănătate.

Deci domnule Comisar, mă întreabă cetățenii, eu vorbesc, dar ce răspunsuri primesc? Și eu le spun că nu primesc, poate că astăzi totuși dați un răspuns, când se dau măsuri complete pentru a pune capăt acestei crize energetice? Multumesc!”, a spus Maria Grapini în Parlamentul European.

Comentarii

comentarii