Acasă Actualitate Maria Grapini, din nou, într-o “baltă” de lăudăroşenie

Maria Grapini, din nou, într-o “baltă” de lăudăroşenie

1287
DISTRIBUIȚI

Aşa cum deja ne-am obişnuit, în contextul în care şi alţi politicieni o fac, Maria Grapini este din nou “în vârful excelenţei” lipsei de modestie.

De ce?

Sâmbătă 14 decembrie, va avea loc la Timişoara, conform tradiţiei, Gala Excelenţei Bănăţene, organizată de Consiliul pentru Excelenţa Timişoarei, reunind Academia Română Filiala Timiş, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, în asociere cu MLNR şi Asociaţia Timisensis, în cadrul căreia se premiază performanţe în anumite domenii-ştiinţă, cultură, artă etc.

Pentru premierea acestor excelenţe, lojele au nevoie de susţinere financiară în care Maria Grapini ca şi alţi oameni de afaceri (chiar dacă susţine că este doar europarlamentar) a sponsorizat anul trecut unul dintre premii.

Anul acesta, consiliul a considerat necesar să-i premieze şi pe cei care au sponsorizat, inclusiv o parte a presei regionale pentru modul în care susţin gala.

Vârful excelenţei în zona ambasadorilor este domnul Darius Jumanca, cel care a sponsorizat anul trecut cu o sumă foarte consistentă gala, fără să se laude, ci în mod civilizat, ca un lord inteligent, fără a trimite comunicate de presă în care să îşi laude generozitatea, amabilitatea, susţinerea galei excelenţei bănăţene.

În schimb, “madam” Grapini foloseşte tehnica “cotcodăcirii”, iar înainte ca organizatorii galei să fi anunţat, ea deja a dat un comunicat de presă în care, oameni buni, vorbeşte despre sine la persoana III-a singular.

Nu îndrăznim să punem etichete, vă rugăm să consultaţi dicţionarul psihologic şi vedeţi ce sindrom este descris de ştiinţă atunci când cineva vorbeşte despre sine la persoana a III-a singular.

Laudă-te. laudă-te:

”Comunicat de presă – Europarlamentar Maria Grapini

Maria Grapini, Ambasador al Excelenţei!

Consiliul pentru Excelenţa Timişoarei, reunind Academia Română Filiala Timiş, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, în asociere cu MLNR şi Asociaţia Timisensis, organizează, sâmbătă, 14 decembrie, un eveniment de marcă pentru Timişoara, numit Gala Excelenţei Bănăţene.

În cadrul acestui eveniment extraordinar, europarlamentarul Maria Grapini va primi distincţia de Ambasador al Excelenţei, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru susţinerea unei culturi a excelenţei în Timişoara şi Banat, sub egida <<Valorile Timişoarei şi oamenii ei.>>

<<E un premiu mai mult decât onorant, mulţumesc iniţiatorilor! Voi fi prezentă la evenimentul de gală de la Timişoara pentru a le mulţumi şi personal celor care au decis să-mi confere această distincţie. Pe viitor, îi asigur pe toţi cei din comunitatea în care îmi duc viaţa, alături de familie, copii, nepoţi, că mă voi strădui să păstrez ştacheta la nivelul extraodinar (am lăsat, cu intenție, greșeala din comunicatul original, n.r.), impus de acest premiu!>>, a transmis, de la Bruxelles, europarlamentarul Maria Grapini”.

În mileniul III, cunoaştem mai bine decât oricine importanţa tehnicilor de comunicare pentru crearea imaginii. Imaginea de sine, alături de imaginea grupului, a ţării, a regiunii, sunt elemente extrem de importante în construirea credibilităţii.

Atunci însă, când persoanele despre care am putea face vorbire se laudă ele însele suspiciunea creşte, pentru că înseamnă că generozitatea nu este naturală, ci este croită, demonstrativă, gălăgioasă şi… cotcodăcească.

Comentarii

comentarii