Acasă Politica Maria Grapini, la Academia de Științe a Republicii Moldova. Un viitor verde...

Maria Grapini, la Academia de Științe a Republicii Moldova. Un viitor verde pentru Moldova în UE

DISTRIBUIȚI

Eurodeputata umanistă, Maria Grapini, a participat, la Chișinău, la conferința “Un viitor verde pentru Moldova în Uniunea Europeană”! De asemenea, tot vineri, Grapini a fost primită la Academia de Științe a Republiciii Moldova.

“Am avut onoarea să fiu primită la Academia de Științe a Republicii Moldova de Excelenții Academicieni- Președintele Academiei, Academician Ion Tighineanu și Academicianul Mihai Cimpoi. Le mulțumesc pentru fructuoasă discuție despre importantă Academiilor în societate, rolul Academiilor de știință în lume. Am transmis sincere felicitări pentru  intensă activitate a Academiei, la mulți  ani Academiei la 60 de ani de existența și la mulți ani,domnului Academician Mihai Cimpoi pentru cei 80 de ani!”, a explicat eurodeputata umanistă Maria Grapini.

“Un viitor verde pentru Moldova în Uniunea Europeană”.

La invitația Partidului Verde Ecologist, europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a participat, vineri, 26 august, la Biblioteca Onisifor Ghibu din Chișinău, la o masa rotundă, cu participarea diasporei, care a avut ca temă “Un viitor verde pentru Moldova în Uniunea Europeană”.

Printre temele abordate, în cadrul conferinței, s-au numărat posibilitățile implicării reprezentanților diasporei moldave în viața politică a comunităților de reședință, dezvoltarea proiectelor de Economie Verde în Republica Moldova cu implicarea diasporei, necesitatea implementării votului electronic în epoca digitală pentru Republica Moldova și nu în ultimul rând viziunea diasporei asupra sistemului actual.

“Am participat, cu plăcere, la o dezbatere extrem de utilă, la biblioteca Ghibu din Chișinău, pe teme importante pentru cetățeni-economia verde, diaspora și votul electronic. Calitatea discuțiilor a fost la înălțime, ca și punctele de vedere ale celor prezenți!”, a spus eurodeputatul Grapini, la finalul evenimentului.

De menționat faptul că eurodeputatul Grapini a participat, joi, în calitate de invitat de onoare și sponsor general la concursul educațional „Moștenire”, concurs organizat anual de Asociația „Alianța pentru Sprijinirea Basarabiei”, care are loc în perioada 25 august, în orașul Durlești din Republica Moldova.

 

Comentarii

comentarii