Acasă Politica Marilen Pirtea cere celor de la USR PLUS și PNL să se...

Marilen Pirtea cere celor de la USR PLUS și PNL să se pună la masa dialogului, pentru binele Timișului și Timișoarei

744
DISTRIBUIȚI

Ani de zile, Timșiul și Timișoara au fost ocolite de marile investiție, iar acum există oportunitatea ca această problemă să dispară, spune Marilen Pirtea, deputat de Timiș, din partea PNL. Dar, penru aceasta, USR PLUS și PNL trebuie să lase deoparte disputele și să înfăptuiască voința poporului, să se așeze la masa dialogului și să colaboreze, mai spune acesta.

Vicepreședintele Camerei Deputaților este conștient că cele două formațiuni pot duce la dezvoltarea județului, desigur, dacă reușesc să se înțeleagă.

”Nu m-am pronunțat pe subiectul negocierilor dintre cele două partide, este apanajul mai mult al președinților. Nu voi intra în detalii, dar nu cred că trebuie să cădem în capcana de a nu vedea pădurea din cauza copacilor, să intrăm în rutină. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în Timișoara și în Timiș, în ultimii 30 de ani, o să constatăm că am trăit în paradigma „singuri împotriva tuturor”. E drept, am reușit să ne descurcăm “prin noi înșine”, pentru că județul este bogat, cu oameni muncitori. Guvernarea locală a fost, în aproape toată această perioadă, în contradicție cu guvernarea națională, atât la nivel politic, cât mai ales la nivel administrativ și investițional. Marile proiecte și marile investiții au ocolit în permanență Timișoara și Timișul. Și toate astea pentru că, până acum, politica locală a jucat „la mic”, dacă-mi permiteți această exprimare. Dezbinarea noastră a fost speculată și, în ciuda tuturor realizărilor noastre individuale, Timișoara și Timișul au fost „cenușărese” pentru toate guvernele de până acum”, a spus Pirtea.

Decizia cetățenilor a fost una clară, direcția politică urmată a mers, atât la Timișoara, dar și pe Timiș, spre USR PLUS și PNL. Iar cele două formațiuni trebuie să își rezolve disputele și să lucreze împreună.

”La conducerea Primăriei Timișoara și la conducerea Consiliului Județean Timiș se află două persoane validate printr-un vot covârșitor, două persoane tinere, aparținând unei generații care poate să producă o schimbare a acestei paradigme. PNL și USR PLUS, prin majoritățile confortabile pe care le pot configura, atât la Primărie cât și la Consiliul Județean, pot să ajute și ele, ca structuri politice, la realizarea schimbării.

Eu consider că USR PLUS sunt verișorii primari ai PNL, în sens politic.

Este firesc ca PNL, după 6 decembrie, alături de cei din USR PLUS, să guverneze onest și eficient, pentru sănătatea și educația românilor.  Doar o guvernare progresista si reformatoare, formată de către PNL și USR PLUS, va dezvolta România.

Comentarii

comentarii