Acasă Actualitate Marilen Pirtea, în America

Marilen Pirtea, în America

DISTRIBUIȚI

Din data de 14 noiembrie, o delegație mixtă română, guvernamentală și parlamentară, și-a început vizita de cooperare în Statele Unite ale Americii.

Prof. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, are deosebita onoare să reprezint, în acest cadru, comunitatea academică românească, în ansamblu, dar și Universitatea de Vest din Timișoara, în mod specific. Delegația română este condusă de domnul Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, iar alături de echipă se află domnul Dan-Andrei Muraru, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii.

Pirtea a explicat: ”În prima parte a zilei de luni, am avut bucuria unei întâlniri pline de semnificații cu antreprenori români și membri ai comunității românești din domeniul IT-ului, reprezentanți ai diasporei românești din San Francisco, cu care am reușit să închegăm un grup de lucru pentru punerea bazelor Biroului românesc de Știință și Tehnologie din SUA.

Mai apoi, am vizitat în apropiere de San Francisco, universitatea Stanford, unde am avut noi întâlniri și ocazii de a cunoaște deschiderile din educația și cercetarea americană, cu un potențial major de cooperare pentru mediul universitar românesc.

Mulți dintre românii din SUA sunt buni reprezentanți ai Smart-Diaspora, fiind pentru noi un rezervor de conexiune cu lumea, cu partenerii noștri americani, oameni exemplari profesional și civic, care, ne-au spus-o de mai multe ori, doresc să ofere României experiența, cunoașterea și capitalul de networking pe care l-au acumulat de-a lungul anilor”.

 

Comentarii

comentarii