Acasă Actualitate Marilen Pirtea, laude pentru Cîțu, după ce ANAF a anunțat un minim...

Marilen Pirtea, laude pentru Cîțu, după ce ANAF a anunțat un minim istoric la întârzierile rambursării TVA

DISTRIBUIȚI

Marilen Pirtea, deputat PNL Timiș și rector al Universității de Vest din Timișoara, vine cu noi laude la adresa premierului Florin Cîțu, cu doar câteva zile înainte de alegerile pentru conducerea PNL, după ce ANAF a anunțat că întârzierile la rambursarea TVA-ului către operatorii economici au atins un minim istoric. Acesta ar fi „un semnal pozitiv remarcabil pentru creșterea stabilității operatorilor economici”, afirmă Pirtea.

„Iată că se văd rezultate concrete ale aplicării unei politici guvernamentale sănătoase, orientată către despovărarea companiilor și susținerea dinamicii lor fiscale, prin scurtarea duratei de timp necesară pentru la rambursările de TVA. Se confirmă că politica publică concepută ca răspuns al Guvernului condus de Florin Cîțu la urgențele economice ale perioadei de pandemie, implementată în ultimele luni, adresează corect unele dintre cele mai importante realități obiective ale economiei reale. Îmbunătățirea situației întârzierilor la decontarea TVA a fost determinată prin extinderea mecanismului de rambursare de TVA cu control ulterior la cât mai multe firme, cu excepția cazurilor semnalate de analiza de risc derulată de ANAF. Această noua procedură, introdusă în criză, a redus presiunea pe angajații ANAF și a grăbit rambursările”, adaugă deputatul PNL Timiș.

Acesta susține că este „evident” faptul că guvernul condus de Cîțu are drept prioritate asigurarea de lichidități pentru sectorul privat și limitarea efectelor pandemiei. În plus, spune Pirtea, procedura legată de rambursarea TVA-ului instituită de actuala guvernare a depășit toate prognozele.

„Este evident că, în pandemie, Guvernul condus de Florin Cîțu și-a asumat obiectivul de a asigura cât mai multă lichiditate sectorului privat, o măsură utilă pentru depășirea șocului economic generat de restricțiile impuse pentru limitarea efectelor răspândirii coronavirusului. Acest mecanism a fost implementat prin mai multe decizii și a fost permanentizat. Înainte de starea de urgență, Ministerul Finanțelor anunța că noua procedură avea un potențial de creștere a procentajului rambursărilor fără control anticipat de la 78-79%, totalul acelui moment, la 90% sau chiar peste, în noile condiții procedurale. Mecanismul grăbirii rambursărilor de TVA reprezintă un suport concret, o formulă prin care guvernul liberal susține practic economia reală, așa cum s-a angajat public”, conchide deputatul PNL, Marilen Gabriel Pirtea.

Comentarii

comentarii