Acasă Politica Marilen Pirtea oferă clarificări: Primăria Timișoara are cele mai mari responsabilități în...

Marilen Pirtea oferă clarificări: Primăria Timișoara are cele mai mari responsabilități în gestionarea TM2023

1375
DISTRIBUIȚI

Luni, 28 iunie, Marilen Pirtea, deputat liberal de Timiș și rector al Universității de Vest din Timișoara, și-a expunea punctul de vedere în legătură cu gestionarea proiectului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, în contextul retragerii finanțării primăriei pentru asociația care până acum a gestionat proiectul.

Printre altele, menționând discuțiile dintre Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Ministerul Culturii, Pirtea spunea că trebuie lăsat deoparte „ping-pong-ul” interinstituțional și că proiectul este marcat de divergențe politice. În urma declarațiilor publice de ieri ale rectorului UVT, au apărut numeroase discuții pe rețelele de socializare.

Marți, în ideea de a nu fi fost înțeles greșit cu o zi în urmă, Marilen Pirtea ne-a oferit anumite clarificări referitoare la punctul său de vedere. Ceea ce a vrut să spună liberalul este că, din moment ce primarul Dominic Fritz și-a asumat, inclusiv politic, o nouă strategie, acesta trebuie să își asume și anumite responsabilități. Asta din moment ce primăria trebuie să acopere cea mai mare parte a bugetului în proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Contactat de Ziua de Vest, marți, Marilen Pirtea ne-a declarat: „Eu personal consider că, dacă Primăria Timișoara, respectiv, domnul primar Dominic Fritz doresc să dezvolte o temă electorală din proiectul TCCE 2023, atunci să asume proiectul și să înțeleagă faptul că cel mai important organism public implicat în Asociația este chiar Primăria Timișoara. Dintre cele trei entități publice –  Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Ministerul Culturii – cea care trebuie să acopere cel mai mare buget în proiect este primăria însăși. Dacă cineva nu înțelege destul de bine, să analizeze mai atent spusele mele”.

Comentarii

comentarii