Acasă Actualitate Marilen Pirtea: Propunerea legislativă, privind introducerea în curricula școlară a cursului “Istoria...

Marilen Pirtea: Propunerea legislativă, privind introducerea în curricula școlară a cursului “Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989” a întrunit voturile pentru a fi adoptată

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL Timiș, Marilen Pirtea, susține că propunerea legislativă, privind introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului “Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România” a fost dezbătută în comisia de specialitate a Camerei Deputaților, întrunind voturile necesare pentru a fi adoptată.

”Propunerea legislativă va intra pe ordinea de zi a dezbaterilor din Camera Deputaților, pentru adoptarea finală, din plenul camerei parlamentare. Mă bucur că pot să susțin în Parlament, ca deputat, cadru universitar și timișorean, introducerea acestei discipline, pentru buna informare a elevilor despre cel mai important moment revoluționar al istoriei noastre recente”, a subliniat deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara.

Marilen Pirtea, deputat PNL Timiș și rector al Universității de Vest din Timișoara, a depus, în decembrie 2021, proiectul de lege privind „Introducerea în curricula școlară de liceu a cursului «Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România»”.

Acesta a fost modul prin care deputatul a dorit să marcheze trecerea a 32 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989.

„La împlinirea a 32 de ani de la zilele Revoluţiei de la Timişoara din 1989, trăim cu stupefacţie într-o realitate post-adevăr, în care generaţii întregi de tineri, de la cei care abia intră în ciclul şcolar gimnazial, până la elevii claselor a douăsprezecea, sunt aproape complet lipsiţi de informaţia elementară despre Revoluţia de la Timişoara, despre schimbările de regim social şi politic produse în decembrie 1989, toate datorate curajului timişorenilor eroi, care au realizat Revoluţia pe străzile însângerate ale Timişoarei.

Curricula şcolară nu cuprinde, din păcate, nici măcar în manualul de istorie, pagini semnificative despre Revoluţia de la Timişoara din 1989.

Este o ruşine naţională, atât pentru Ministerul Educaţiei, cât şi pentru dascălii din şcoli, faptul că cei care au iniţiat eliberarea ţării de sub dictatura comunistă, revoluţionarii Timişoarei nu se mai află în niciun capitol al istoriei recente predate în învăţământul preuniversitar”, explica, în decembrie 2021, Marilen Pirtea.

 

Comentarii

comentarii