Acasă Actualitate Marilen Pirtea: ”PSD-ALDE destabilizează Educația prin schimbarea calendarului admiterii la liceu”

Marilen Pirtea: ”PSD-ALDE destabilizează Educația prin schimbarea calendarului admiterii la liceu”

893
DISTRIBUIȚI

Deputatul liberal de Timiş, Marilen Pirtea, atrage atenţia asupra faptului că în timp ce în data de 13 mai părinții au stat la rând pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudini, Ministerul Educaţiei Naţionale a emis un ordin prin care amână termenele din calendarul admiterii la liceu, bulversând admiterea.

”Iată că preocuparea principală a guvernării PSD-ALDE este aceea de a schimba din pix raportul numărului de locuri de la liceu și învățământul profesional, fără o consultare prealabilă cu cei asupra cărora se răsfrânge această decizie”, spune vicepreședintele Camerei Deputaților, Marilen Pirtea.

El adaugă că ”amânarea, până după alegerile europarlamentare, a transmiterii cifrei de școlarizare, reprezintă în fapt un act politic ce nu își are locul în educație! PSD-ALDE face experimente politice, jucându-se cu viitorul copiilor noștri. Solicităm, în baza dialogului instituțional și public, atât de necesar pentru coordonarea procesului de învățământ din România, adoptarea următoarelor măsuri minimale, menite să stabilizeze situația învățământului, atât de periclitată în ultima perioadă:

  1. transmiterea de urgență către inspectoratele școlare a cifrei de școlarizare, pentru a se putea realiza, în conformitate cu legea, derularea procedurilor de admitere în liceu;
  2. anularea ordinului de modificare a calendarului de admitere, ordin emis ilegal, întrucât orice modificare trebuie comunicată până cel târziu la începutul anului școlar;
  3. Încetarea oricăror acțiuni îndreptate împotriva copiilor noștri!

Așteptăm de prea mult timp stabilizarea funcționării acestor etape și proceduri de admitere, de care depinde viitorul atâtor mii de tineri. După nominalizarea a trei miniștri ai Educației, după ani de promisiuni și încercări disperate de a produce modificări de formă și conținut, adoptate haotic, este cu adevărat momentul să oprim această avalanșă a schimbărilor ce produc panică și nemulțumiri profunde, atât în rândul tinerilor din clasele terminale, cât și în familiile lor”, explică vicepreședintele Camerei Deputaților, liberalul Marilen Pirtea.

 

Comentarii

comentarii