Acasă Politica Marilen Pirtea: ”România şi-a pierdut locul în Consiliul de Securitate ONU graţie...

Marilen Pirtea: ”România şi-a pierdut locul în Consiliul de Securitate ONU graţie premierului Dăncilă”

994
DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Marilen Pirtea, anunţă cu regret pierderea de către România a locului în Consiliul de Securitate ONU, datorită susţinerii premierului Dăncilă a mutării ambasadei din Israel. Deputatul a participat vineri la Adunarea Generală a ONU de la New York

“În ciuda eforturilor diplomatice intense pe care le-a făcut delegaţia ţării noastre, din care fac parte, România a pierdut vineri votul pentru obţinerea unui loc în Consiliul de Securitate al ONU. Motivul? Decizia neinspirată a premierului României de a declara că susţine mutarea sediului ambasadei din Israel! “Sancţiunea” pentru acest act iresponsabil s-a văzut la votul de vineri!

De asta avem nevoie de un guvern competent, care să reprezinte interesele ţării noastre cât mai bine pe plan naţional şi internaţional!

În ciuda rezultatului votului, reconfirm ataşamentul ţării noastre faţă de diplomaţia multilaterală şi faţă de principiile şi valorile consacrate în Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite!”, spune Marilen Pirtea într-o postare pe facebook.

Comentarii

comentarii