Acasă Actualitate Marilen Pirtea, semnal de alarmă: 91 de clădiri din rețeaua școlară și...

Marilen Pirtea, semnal de alarmă: 91 de clădiri din rețeaua școlară și 12 din cea sanitară din Timiș nu au autorizație de securitate la incendiu

217
DISTRIBUIȚI

Rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea, susține că județul Timiș nu este în cea mai dificilă situație, în privința măsurilor de asigurare împotriva incendiilor, pentru clădirile din rețeaua sanitară și din cea școlară.

Cu toate acestea, după gravele incidente din spitalele de la Piatra Neamț și București, mai bine să ne asigurăm și noi de o sută de ori mai atenți, decât să lăsăm loc de incidente nefericite.

91 de clădiri din rețeaua școlară a județului Timiș funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, iar 12 clădiri din rețeaua sanitară sunt într-o situație similară.

Pentru toate imobilele școlare sau sanitare, indiferent dacă au intrat sau nu în proces de autorizare, prevenirea incendiilor și respectarea strictă a normelor de utilizare a rețelelor electrice sunt foarte importante, echivalează cu prevenirea unor incidente critice și chiar a posibilelor dezastre.

Una dintre propunerile formulate în întâlnirea de lucru de astăzi face referire la o posibilă modificare legislativă pentru prioritizarea judecării cauzelor legate de situația patrimonială a clădirilor școlare (sau medicale), pentru ca autoritățile publice locale să poată deschide într-un timp mult mai scurt procedurile de autorizare de securitate la incendiu.

”Le mulțumesc pentru interes participanților la întâlnirea de lucru online de astăzi, care au reprezentat Consiliul Județean Timiș, Prefectura Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană de Sănătate Publică Timiș, dar și primăriile de orașe din județ, în care se află majoritatea imobilelor din rețelele școlare și medicale”, spune prof. Marilen Pirtea.

 

Comentarii

comentarii