Acasă Politica Marilen Pirtea: ”Sunt obiectivele de investiții din Timișoara și Timiș gândite în...

Marilen Pirtea: ”Sunt obiectivele de investiții din Timișoara și Timiș gândite în baza oportunității pentru cetățeni sau avem de-a face cu decizii politice?”

DISTRIBUIȚI

18221965 662179277298787 6851649364738193690 nDeputatul PNL de Timiș Marilen Pirtea a solicitat în Parlamentul României un răspuns de la Sevil Shhaideh, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale la întrebarea: ”Sunt obiectivele de investiții din Timișoara și Timiș gândite în baza oportunității pentru cetățeni sau avem de-a face cu decizii politice?”
”Pentru ca Timișoara și județul Timiș să fie modernizate la standardele programului Capitală Europeană a Culturii, consider că sunt necesare mai multe intervenții strategice de utilitate publică și programarea realizării acestora în termenul cheie al anului 2020, pentru a deveni operaționale în 2021. Printre cele mai importante obiective de investiții se află și realizarea unei Săli Polivalente, a unui Complex Sportiv cu teren de fotbal și a unui Complex Olimpic de Natație, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Am solicitat să mi se transmită care sunt criteriile prin care se stabilește amplasarea obiectivelor investiționale menționate mai sus, capacitatea acestora și în ce măsură va fi consultată și va participa la aceste decizii administrația locală din Timișoara, principalul beneficiar și administrator al investițiilor, mai ales cu privire la capacitatea sălii și funcțiunile complementare. Le-am adus la cunoștință parlamentarilor că dezvoltarea Timișului este limitată și întârziată de ritmul extrem de lent al alocărilor pentru lucrări majore în infrastructură. M-am angajat să fiu vocea Timișului la București, să vorbesc despre problemele și potențialul județului. Voi continua până când vor înțelege că rolul administrației centrale în secolul XXI este de partener al autorităților locale și regionale”, a declarat Marilen Gabriel Pirtea
Deputatul a susținut trei proiecte majore pentru Timișoara și Timiș: autostrada Timișoara-Belgrad, Centrul intermodal Timișoara și infrastructura feroviară.
”Valoare adăugată a autostrăzii Timișoara – Belgrad ar depăși într-un timp scurt costurile de construcție. Dincolo de accesul facil al forței de muncă în Timiș, unde șomajul extrem de redus conduce la pierderea multor investiții, beneficiile din domeniul turismului și al schimburilor economice s-ar reflecta semnificativ în bugetele locale, cât și în Produsul Intern Brut. Cât despre centrul intermodal din apropierea Timișoarei, constat cu părere de rău că a fost doar un subiect de dezbatere electorală, iar în cazul infrastructurii feroviare, lucrurile stau chiar mai rău. Am vorbit despre Timișoara – Capitală Cultural Europeană: modul în care ne pregătim pentru acel moment este definitoriu pentru cât vom putea câștiga de pe urma acestui titlu, mai ales pe termen lung, prin afluxul de turiști care vor dori să aleagă Timișoara ca destinație de vacanță, dar şi prin imaginea europeană pe care o vom avea. Nu mă voi opri până nu voi fi convins că aceste proiecte sunt luate cu adevărat în considerare”, adaugă Pirtea.

Comentarii

comentarii