Acasă Actualitate Marius, “copilul străzii” din Lugoj se roagă cu parlamentarii

Marius, “copilul străzii” din Lugoj se roagă cu parlamentarii

547
DISTRIBUIȚI

marius copilul straziiToţi îi spun Marius, pentru că aşa l-au cunoscut de mic, de când casa lui era gara din Lugoj. Aşa îl ştiu oamenii din Lugoj – Marius “copilul străzii”. Între timp, copilul a crescut mare, are un loc unde să stea şi cunoaşte mulţi oameni din politica şi administraţia timişeană. De fapt, nici nu-l cheamă Marius, îl cheamă Emil Constantin. A scos şi un DVD cu viaţa lui destul de chinuită. Mai vroia să scoată şi o carte, dar deocamdată nu are fonduri pentru a face acest lucru.
Marius… sau Emil este prezent la şedinţele consiliului judeţean şi îl poţi vedea în compania unor oameni mari din judeţ. Marţi, 12 mai, acesta a fost invitat în parlament, la grupul de rugăciune. În fiecare marţi, parlamentarii se strâng de dimineaţă pentru a se ruga împreună şi pentru a citi din Biblie.

“Ne-am rugat, studiu biblic, m-am bucurat să fiu cu ei”
“Pentru prima dată, am fost în grupul de rugăciune în Parlamentul României.
Mi-a plăcut, a fost frumos, am avut ocazia să-l văd pe domnul deputat Marius Dugulescu.
Au fost deputaţi din Timiş. La început ne-am rugat, s-a citit un verset din Biblie, finalul a fost o rugăciune. Ne-am rugat, studiu biblic, m-am bucurat să fiu cu ei.
Am ajuns acolo prin Ionel Tuţac – secretar general al Uniunii Baptiştilor din România şi pastor la biserica Harul din Lugoj.
Cam zece parlamentari au fost la acest grup de rugăciune”, spune Emil Constantin sau… Marius. Emil a vrut şi el să fie parlamentar, cu ceva timp în urmă, dar a renunţat la idee.
”Am vrut să fiu parlamentar, dar m-am răzgândit până la urmă”, spune acesta.

A dormit pe calorifer
A scos, însă, un DVD cu viaţa lui şi pentru apariţia cărţii mai aşteaptă. Eventual va mai scoate un DVD. Încă nu ştie. Oricum, are ce să spună despre viaţa lui…
Emil Constantin a avut o viaţă zbuciumată, deşi nu are mulţi ani, e tânăr, dar a trecut prin multe.
Este cunoscut de lugojeni drept “Marius, copilul străzii”, pentru că pe străzi şi-a petrecut o mare parte din existenţa lui de până acum.
În urmă cu câţiva ani, a primit un apartament de la Episcopia Greco-Catolică şi de atunci e om la casa lui. Şi-a petrecut copilăria prin Gara Lugoj.
Acolo a dormit, pe calorifer, iar când n-a mai fost loc acolo, a dormit, mai bine de doi ani, sub cerul liber. Este unul din puţinii copii ai străzii care au reuşit să iasă din acea viaţă de pe străzi şi să-şi facă un rost…

Comentarii

comentarii