Acasă Politica Marius Craina, despre Timișoara – Capitală Europeană a Culturii: „Suntem, cu toții,...

Marius Craina, despre Timișoara – Capitală Europeană a Culturii: „Suntem, cu toții, conștienți că acest proiect este pus în mare, mare pericol”

1116
DISTRIBUIȚI

Deputatul PRO România Adrian Pau implică în lupta politică proiectul „Timișoara 2021- Capitala Europeană a Culturii”. El dat exemplul Sibiului, unde, după ce proiectul de acolo s-a bucurat de succes, „primarul, actualul președinte, s-a cățărat pe acel proiect, iar Sibiu beneficiază și acum de pe urma acestuia”.

Marius Craina, candidatul partidului la Primăria Timișoara, a continuat ideile deputatului și a spus că prin titlul câștigat și de Timișoara, „se poate crește prestigiul și recunoștință, pe plan național și internațional, a orașului”.

Comentând și de situația actuală a proiectului, Craina spune: „Instabilitatea socială și politică prin care trece țara noastră și gravele și uriașele greșeli pe care toți cei care s-au ocupat de acest proiect le-au făcut, au ajuns să pună în pericol acest grandios proiect. S-au promis o serie de lucruri, dar, din păcate, niciunul nu realizat până în prezent”

Fostul director al „Județeanului”, acuză o lipsă de soluții. El spune că, deși s-au promis 14.500 de clădiri renovate, cu 300 milioane de euro, Timișoara nu are buget nici măcar pentru renovarea a 450. El mai crede că promisiunea spațiilor industriale transformate în spații de cultură, neaparținând la acel moment Primăriei, a fost „doar o iluzie, un vis: nu au putut să le ducă la îndeplinire”.

De asemenea, candidatul PRO România mai spune: „Banii de la Guvern sunt efectiv bătaie de joc. 200.000 (n.r. de lei), față de necesar, este pus și simplu… penibil. Suntem, cu toții, conștienți că acest proiect este pus în mare, mare pericol”.

El dorește ca Guvernul să aloce, în foarte scurt timp, sume mai însemnate, care „trebuie să fie cheltuite în mod legal și oficial”. „Oamenii implicați, profesioniștii, trebuie, rapid de tot, sprijiniți. Altfel, suntem în pericol de a compromite acest proiect!”, a încheiat acesta subiectul.

Comentarii

comentarii