Acasă Actualitate Marius Craina vrea ca persoanele din conducerea Primăriei Timișoara să fie obligate...

Marius Craina vrea ca persoanele din conducerea Primăriei Timișoara să fie obligate să își publice diplomele de studii și dovada de domiciliu

1538
DISTRIBUIȚI

Medicul Marius Craina, fost candidat la Primăria Timișoara și actual consilier local din partea PRO România, lansează un proiect de hotărâre de consiliu local cel puțin neobișnuit: unul care ar obliga persoanele din conducerea primăriei să își publice diplomele de studii. Craina propune ca vizați de acest act normativ să fie primarul, viceprimarii, consilierii personali ai acestora și toți angajații cu funcții de conducere din primărie.

Concret, consilierul local vrea, obligatoriu, să fie publicate diplomele de bacalaureat și de licență și, dacă e cazul, și cele de master și doctor. Potrivit proiectului, mediile și notele ar putea fi acoperite, dar trebuie neapărat să fie vizibile – sau menționate alăturat – anul începerii și anul încheierii studiilor.

Craina mai vine și cu un alt proiect de hotărâre: ca primarul și consilierii locali, inclusiv viceprimarii, să aibă publicate pe site-ul primăriei și câte o fotocopie după un act de identitate. Consilierul local PRO România cere, de fapt, să fie vizibilă doar localitatea de domiciliu, nu și alte informații care ar putea avea caracter personal.

Următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara este programată pentru marți, 16 martie, ora 17.00. Pe ordinea de zi nu se găsesc proiectele propuse de Craina, dar nu ar fi exclus ca acestea să apară pe lista de „suplimentare”.

Comentarii

comentarii