Acasă Actualitate Marius Dugulescu a fost în câteva zile în trei parlamente din Europa

Marius Dugulescu a fost în câteva zile în trei parlamente din Europa

503
DISTRIBUIȚI

marius_dugulescuDeputatul PD-L de Timiş Marius Dugulescu a fost într-o vizită de câteva zile în Uniunea Europeană, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor parlamente. De altfel, acesta este şi membru în grupul de prietenie între Parlamentul României şi al Olandei. Aşadar, Dugulescu a fost în Eleveţia, Olanda şi Germania. “La sfârşitul lunii iunie am fost prezent în trei parlamente din UE. Una din problemele sensibile este imaginea de multe ori negativă pe care România o are în Olanda. Olanda este pe primul loc în investiţii în România”, spune Dugulescu. Acesta a discutat şi problema canalului Bega cu viceprimarul unei localităţi olandeze. “Am discutat cu viceprimarul unui oraş despre situaţia acestui canal, deoarece acolo sunt sute de canale. L-am întrebat cum reuşesc să le întreţină. Avem nevoie de acest management, avem intenţii bune dar avem de învăţat de la alţii”, spune deputatul timişean. Tot acolo Dugulescu a văzut şi un complex pentru copiii cu dizabilităţi întins pe 60 de hectare. Complex cu şcoală, posibilităţi de recreere şi multe altele. Cel mai important aspect în acest proiect i s-a părut lui Dugulescu a fi voluntariatul, care, spune acesta, trebuie cultivat şi în România.

Parteneriat între grădiniţe şi spitale
“Am vizitat şi o grădiniţă. Intenţia mea e să obţin pareteneriate între un spital din Olanda şi unul din Timişoara. Am vizitat un spital regional în Olanda. Încerc să lucrez spre finalizarea unui proiect între acest spital regional şi spitalul judeţean din Timişoara. Chiar şi o grădiniţă din Timişoara să facă un parteneriat cu o grădiniţă din Olanda. Dacă obţinem aceste parteneriate nu vom avea decât de câştigat”, spune Dugulescu. De asemenea, deputatul a mai observat că în Olanda mijlocul cel mai utilizat de transport este bicicleta. “Dacă un sfert din Timişoara ar umbla cu bicicleta am avea un trafic mai aerisit”, spune Dugulescu.

A rămas impresionat de maşină
Deputatul a fost şi în Parlamentul Germaniei unde a participat la micul dejun cu rugăciune. În acest turneu Dugulescu a fost cu maşina, şi nu orice maşină… “ Tot acest turneu a durat 10-11 zile, am parcurs 4.700 de kilometri cu maşina, o Dacia Logan. Am rămas surprins de calitatea acestei maşini. Cu 160-170 de kilometri (în Germania, unde pe autostradă nu e limită de viteză) la oră, cu aerul condiţionat pornit, cu bagaje, am rămas impresionat cât de bună este Dacia Logan. Am întâlnit pe şosele Dacia Logan. Ei preferă Dacia combi. M-am simţit bine să văd Dacii în Europa. Transportul  m-a costat 470 de euro, cazarea şi mâncarea fiind susţinute de cei care m-au invitat”, spune Dugulescu. Olandezii vor să vină în Timişoara să viziteze grădiniţe care au probleme şi şcoli care au probleme.

Comentarii

comentarii