Acasă Politica Marius Popovici: „Ţărăniştii au preferat lupta internă în locul luptei deschise, curajoase,...

Marius Popovici: „Ţărăniştii au preferat lupta internă în locul luptei deschise, curajoase, cu adversarii politici”

DISTRIBUIȚI

Consilierilor PNŢCD din Timişoara li s-ar putea retrage sprijinul politic
Aripile PNŢCD s-au tot zbătut şi s-au tot certat între ele, au ajuns şi la tribunal, unde procese multe au curs, ani de zile. Acum, apele s-au mai liniştit. Marius Popovici a fost 12 ani vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş din partea PNŢCD Timiş, sub conducerea lui Ciuhandu. La ultimele alegeri, Popovici nu şi-a preluat mandatul de consilier şi a trecut în aripa Pavelescu, acolo unde, spune Popovici, este ştampila… „PNŢCD 2008-2012 – 3 ani şi şapte luni de haos şi disidenţă. Mai sunt câteva luni până la alegerile locale şi încerc să lămuresc electoratul român asupra celor întâmplate în PNŢCD. În august 2008 a avut loc prima scindare a partidului, prin congresul organizat de către Radu Sârbu, au urmat alte congrese organizate de Moescu şi Victor Ciorbea, evenimente prin care aceşti foşti colegi ai noştri au încercat să-şi însuşească însemnele partidului, uitând că într-un stat de drept trebuie respectate şi legile partidelor. În final, săptămâna trecută, s-au încheiat toate procesele. Şi nu au fost puţine. Au fost îndreptate împotriva conducerii statutare a partidului deţinute, în ordine, de Marian Petre Miluţ şi Aurelian Pavelescu. În consecinţă, conform justiţiei române, singura conducere a partidului este cea în fruntea căreia se află Aurelian Pavelescu – ales la congresul PNŢCDD din 2010”, spune Marius Popovici.

„Au provocat disidenţă, haos, la limita răzmeriţei în partid, fapte pe care adversarii politici le-au folosit din plin”
„Ce au uitat aceşti foşti colegi este principiul de bază al ţărăniştilor – morala creştină şi solidaritatea – pe care aceştia le-au ignorat, au provocat disidenţă, haos, la limita răzmeriţei în partid, fapte pe care adversarii politici le-au folosit din plin, au acţionat ca în viaţa de toate zilele – au dat în cel căzut la pământ. Dacă luăm în considerare perioada după 2000, când PNŢCD a fost partid de guvernământ, trebuie să spun cu regret că un număr însemnat de foste personalităţi ale partidului au trecut la alte formaţiuni politice, în funcţii parlamentare sau alte demnităţi, cu toţii întorcând spatele partidului care i-a promovat în cele mai înalte funcţii de stat ale României, în perioada 1996 – 2000. Am spus-o de foarte multe ori, în perioada mea de vicepreşedinte la PNŢCD Timiş, că ţărăniştii au preferat lupta internă în locul luptei deschise, curajoase, cu adversarii politici de pe scena românească”, declară Popovici.

„Extremă rigoare în respectarea literei legii – care îi consideră pe aceşti foşti colegi PNŢCD Timiş nemembri de partid, cu toate consecinţele de rigoare”
Organizaţia judeţeană PNŢCD Timiş, condusă de către Rodica Vlad,  va trebui să decidă, în zilele şi săptămânile următoare, asupra poziţiei sale vizavi de candidaţii şi eventualele alianţe ale PNŢCD Timiş. „Recomandarea PPE este PDL şi UDMR şi eventuala participare la Mişcarea Populară. În ceea ce priveşte actualii demnitari judeţeni şi locali în judeţul Timiş, există mai multe opţiuni – de la retragerea sprijinului politic şi pierderea fuincţiilor pe care aceştia le au, până la revenirea lor la „baza” PNŢCD Timiş. După părerea mea, după depunerea unei declaraţii de neparticipare în viitor la alte disidenţe, în caz contrar aceştia pierzându-şi automat calitatea de membri de partid şi funcţia administrativă. Preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu, a recomandat extremă rigoare în respectarea literei legii – care îi consideră pe aceşti foşti colegi PNŢCD Timiş nemembri de partid, cu toate consecinţele de rigoare”, spune Popovici. Acesta vrea să facă două provocări clasei politice, în perspectiva alegerilor locale, prima fiind un important criteriu de performanţă pentru foştii şi viitorii primari, care să însemne atragerea locurilor de muncă, având şanse doar cei care au reuşit acest lucru. „În ceea ce priveşte oferta electorală legată de proiecte concrete, propun credibilizarea doar a acelor candidaţi care prezintă şi soluţiile de finanţare, nu doar promisiuni deşarte şi idei măreţe”, spune ţărănistul. În ceea ce priveşte ţărăniştii din Timiş, conduşi de Ciuhandu, din aripa Ciorbea, Popovici este tranşant: „Din momentul de faţă, consider că orice replică venită de la sediul din Piaţa Libertăţii al PNŢCD Timiş este o opţiune personală, nu poziţia oficială a partidului”.

Comentarii

comentarii