Acasă Eveniment Marocanii care au fugit dintr-un centru de carantină au fost prinşi

Marocanii care au fugit dintr-un centru de carantină au fost prinşi

1306
DISTRIBUIȚI

Trei marocani care fugiseră dintr-un centru de carantină din judeţul Arad au fost găsiţi, miercuri, după ce cel un al patrulea fusese prins în urmă cu o zi.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, în urma a trei zile de căutări, în care au fost implicate mai multe forţe de ordine, cei patru cetăţeni marocani dispăruţi de la un centru de carantină din judeţul Arad au fost cu toţii depistaţi.

”Încă din primul moment în care s-a constatat lipsa acestora, jandarmii au plecat în căutarea lor, unul dintre bărbaţi fiind depistat după doar câteva ore, de către aceştia. Astăzi, în jurul orei 14.00, ceilalţi trei cetăţeni marocani, au fost depistaţi de către jandarmi, la o distanţă de aproximativ 60 de km de centrul în care erau cazaţi, într-o zonă împădurită din apropierea localităţii Pătârş, la limita cu judeţul Timiş”, se arată în comunicat de presă, de miercuri.

Bărbaţii  au fost conduşi la cel mai apropiat centru de carantină din judeţul Arad, unde vor fi cazaţi pentru următoarele 14 zile, cu suportarea cheltuielilor de carantinare.

De asemenea, jandarmii au întocmit şi pe numele celor trei bărbaţi,  acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

După expirarea termenului de 14 zile de carantină, cei patru cetăţeni marocani vor fi instituţionalizaţi într-un centru de custodie publică a cetăţenilor străini.

Comentarii

comentarii