Tinerii suporturi de la Drukeria și-au demonstrat încă o dată respectul pentru martirii Revoluției din Decembrie 1989 de Timișoara, iar sâmbătă 16 decembrie, de la ora 18.30, au organizat o nouă ediție a Marșului Eroilor, ajunsă la ediția 18, la care au participat sute de tineri.
Sloganurile Revoluției din 1989 au răsunat iarăși pe străzile din Timișoara: ”Jos comunismul!”, ”Libertate!”, ”Păcat, păcat de sângele vărsat!”, ”Libertate te iubim, ori învingem, ori murim!”, ”Azi în Timișoara, mâine în toată țara!”.
Marșul a pornit din Piața Maria, locul în care a izbucnit scânteia libertății, a făcut un popas pe scările Catedralei Mitropolitane Timișoara și a continuat până la Memorialul Revoluției și Cimitirul Eroilor.
Un moment neplăcut a avut loc în Piața Victoriei, chiar în fața operei, unde avea loc un spectacol folcloric. Artista care cântă pe scena, probabil, nu a știut că participanții la marș au ajuns și ei în fața scenei. Domnița continua sa cânte și i-au înfuriat pe manifestanți și au început să o huiduie că nu are respect pentru martirii Timișoarei și de acest eveniment, Marșul Eroilor.
Însă tensiunea s-a liniștit. Prezentatoarea spectacolului a apărut pe scena și a explicat că în fata operei au ajuns și tinerii de la Drukeria cu Marșul Eroilor și si-a exprimat respectul pentru martirii orașului și pentru toți cei care au făcut revoluția în urmă cu 34 de ani, în decembrie 1989.
Marșul Eroilor inițiat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria nu este doar o simplă parcurgere a unui traseu simbolic. Este un act solemn, plin de semnificație, ce reamintește participanților că fiecare pas înseamnă recunoștință față de cei care au sacrificat totul pentru libertatea noastră.
În mesajul tinerilor de la Drukeria se arată: ”Dacă ne uităm istoria suntem condamnați să o repetăm. De aceea ținem aprinsă de 18 ani flacăra memoriei, în cinstea fraților, părinților sau surorilor noastre – cei care au făcut sacrificiul suprem în urmă cu 34 ani pentru ca tuturor să ne fie mai bine.
Fiecare pas pe care îl facem pe acest traseu de trei kilometri ne îndeamnă să nu uităm și să luptăm pentru ceea ce avem: libertate”. Destinație finală este Cimitirul Eroilor din Calea Aradului, acolo unde s-au aprins lumânări si s-au rugat pentru cei care au murit sau au fost răniți în zilele acelui decembrie”.
De la ora 21, trupa timișoreană Imund și artistul local de hip-hop Dani Tobe au susținut un concert memorabil dedicat Marșului Eroilor și Revoluției din Decembrie 1989, la Nemesis Art Club (Bastion).