Acasă Actualitate Marșul eroilor, la 31 de ani de la Revoluția de la Timișoara

Marșul eroilor, la 31 de ani de la Revoluția de la Timișoara

473
DISTRIBUIȚI

La 31 de ani, de la evenimentele din decembrie 1989, Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a organizat o nouă ediție a marșului care amintește de eroii care au luptat și au murit în Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara.

Marșul a avut loc miercuri, 16 decembrie, de la ora 18.30, cu plecare din Piața Maria, locul în care a izbucnit scânteia libertății.

„În Decembrie 1989, de la Timișoara a plecat speranța libertății, a unei vieți mai bune ce a răzbit prin ceața comunismului. S-a aprins și s-a extins rapid la cei care au îndrăznit să viseze la un altfel de viitor pentru ei și pentru copii lor. Mii de timișoreni au avut curajul de a ieși în stradă și a-și cere drepturile înapoi. Mulți dintre aceștia au plătit cu sânge prețul libertății și nu au apucat să-și vadă visul împlinit. Prin sacrificiul făcut, ne-au dat nouă noi șanse la viață. Suntem datori să le mulțumim așa cum știm mai bine și să prețuim amintirea eroilor Revoluției”, este mesajul tinerilor participanți.

În semn de recunoștință suporterii au pornit pe jos spre Cimitirul Eroilor și au făcut câteva opriri, în locuri definitorii pentru evenimentele din Decembrie 1989: Catedrala Mitropolitană, Opera Română, Memorialul Revoluției Române, str. Popa Șapcă.

Comentarii

comentarii