Acasă Actualitate Marșul pentru viață 2023

Marșul pentru viață 2023

DISTRIBUIȚI

Episcopia Caransebeșului și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte Caraș Severin organizează sâmbătă, 25 martie, Marșul pentru viață 2023, cu tematica „Viitorul este proviață”.

Aflându-se la cea de-a opta ediție de desfășurare și fiind organizat, până în anul precedent, la Reșița, Marșul pentru viață va fi găzduit, în acest an, pentru prima dată, la Caransebeș. Evenimentul se va desfășura cu binecuvântarea, dar și cu participarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și va debuta începând cu ora 15:00, la Catedrala Istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Caransebeș, unde toți participanții, atât susținători ai vieții din municipiul gazdă, cât și delegații de tineri din județ, se vor reuni pentru a-și manifesta, într-un mod vizibil, susținerea vieții în toate etapele dezvoltării ei și față de toți oamenii.

Astfel, marșul propriu-zis se va desfășura pe traseul: Catedrala Istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe” – Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” – Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș. În cadrul evenimentului, pe esplanada Catedralei Episcopale se vor transmite mesaje și mărturii de susținere a vieții, din partea organizatorilor, a partenerilor și a invitaților.

Punctul de oprire al Marșului pentru viață, din acest an, va fi curtea Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeș, unde va avea loc un spectacol artistic dedicat mamei creștine, organizat de către Sectorul Cultural al eparhiei, fiind intitulat „Mamă dulce, mama mea”. Bucuria sărbătorii va fi adusă, pe scena spectacolului, de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului, precum și de îndrăgita interpretă de muzică populară Oana Bozga-Pintea, din Alba Iulia. În același timp, în incinta Casei de Cultură, voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte vor organiza atelierul culorilor, constând în activități interactive și jocuri pentru copiii participanți la eveniment.

Scopul organizării Marșului pentru viață în Banatul de Munte, și în acest an, este acela de a porni un val de conștientizare, în rândul populației, cu privire la importanța și unicitatea fiecărei vieți în parte, la oferirea de sprijin fiecărui om, din prima secundă a existenței, încă din pântecele mamei, și întreaga lui viață. Marșul pentru viață se dorește a fi cel mai vizibil eveniment organizat de către tineri și Biserică, în această primă parte a anului, un alt scop al său, pentru cei care participă, dar și cei care doar îl urmăresc, fiind cel de informare a copiilor, tinerilor și adulților cu privire la importanța oferirii sprijinului persoanelor aflate în situații vulnerabile – femei aflate în criză de sarcină, situații familiale delicate, tineri singuri, neînțeleși și neinformați, copii neștiutori și expuși la diverse riscuri de a se pierde – dar și pregătirea celor mai tineri în ceea ce privește parcurgerea vârstei adolescenței, cu provocările și tentațiile pe care aceasta le presupune.

Evenimentul este unul neconfesional și apolitic, adresându-se tuturor categoriilor de persoane, indiferent de vârstă, naționalitate, statut social, apartenență politică sau religioasă.

În acest an, Marșul pentru viață, organizat sub genericul „Viitorul este proviață”, se va desfășura cu sprijinul și implicarea partenerilor: Primăria Municipiului Caransebeș, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, Spitalul Municipal Caransebeș, Protopopiatul Ortodox Caransebeș, Colegiul Național al Asistenților Sociali – filiala Caraș-Severin, Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu”, Casa de Cultură „George Suru”, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Biserica greco-catolică din Caransebeș, Biserica romano-catolică din Caransebeș, Biserica baptistă „Ghetsimani” și Biserica creștină baptistă „Sf. Treime”.

Astfel, Episcopia Caransebeșului, alături de ATOR Banatul de Munte, îi invită să participe la Marșul pentru viață pe toți copiii, tinerii și adulții care vor să își exprime în mod vizibil grija și sprijinul față de persoanele aflate în diferite situații vulnerabile și de risc, îndeosebi sprijinul pentru viață și conștientizarea ei, în toate etapele dezvoltării. Marșul pentru viață este un eveniment dedicat vieții, valorilor proviață, dar și sensibilității, familiei în ansamblu și mamei, cea care naște viața. Marșul pentru viață este un eveniment unde toți cei care se identifică cu aceste valori și această misiune sunt invitați să participe, din diferite colțuri ale Banatului de Munte.

 

Comentarii

comentarii