Acasă Actualitate Mărturie cutremurătoare a managerului filarmonicii Timișoara, Ioan Gârboni. S-a vindecat de Covid,...

Mărturie cutremurătoare a managerului filarmonicii Timișoara, Ioan Gârboni. S-a vindecat de Covid, dar a slăbit 10 kilograme în 10 zile

846
DISTRIBUIȚI

Mărturie cutremurătoare a managerului filarmonicii de stat din Timișoara, Ioan Gârboni, vindecat de COVID și întors acum la serviciu. Spune că i-a fost teamă pentru viața lui și nu crede că va uita prea ușor strigătele de durere ale celorlalți pacienți de la Terapie Intensivă. Ioan Gârboni a supraviețuit, dar COVID-19 a lăsat urme adânci. A pierdut 10 kilograme în 10 zile de boală, iar recuperarea se anunță lungă și dificilă.

În 13 octombrie, directorul Filarmonicii din Timișoara era luat cu targa și transportat într-o altă secție a Spitalului „Victor Babeș” pentru investigații suplimentare. Acum, la aproape o lună de la acel moment, s-a vindecat de Covid-19, dar își amintește cu durere în suflet întreaga experiență.

„În spital am stat 10 zile, din care 5 zile la ATI. La ATI am găsit niște oameni, niște eroi de-a dreptul, vă spun, oameni care umblă în combinezoane câte 12 ore, cu pampers pe ei, sunt absolut formidabili” – povestește Ioan Gârboni, managerul filarmonicii „Banatul” din Timișoara.

A fost conștient în fiecare moment la terapie intensivă și, fără să vrea, a fost și martorul momentelor tragice care se petrec acolo.

„Cred că povestea cu ATI-ul este mai mult o experiență personală, fiindcă ești foarte aproape de norișori și de Doamne-Doamne. În salonul în care am stat eu mai era o doamnă în vârstă într-o stare foarte gravă. Am înțeles că doamna respectivă nici n-a supraviețuit după ce am plecat eu de acolo, a fost intubată și după câteva zile nu a mai rezistat. E greu, pentru că sunt urlete, foarte mulți au dureri foarte mari”, spune directorul filarmonicii.

Covid-19 și-a pus amprenta și asupra stării sale generale de sănătate. Managerul filarmonicii a slăbit 10 kilograme în doar 10 zile și în continuare este sleit de puteri.

„După o lună de spitalizare și de stat acasă și de recuperare, vă spun că sunt foarte obosit, sunt vlăguit, am înțeles de la multă lume că este nevoie de două luni ca să te recuperezi. Urci scările și gâfâi, nu e numai o problemă de vârstă. Personalul care lucrează în spitale, deși este insuficient, eu am fost impresionat de dăruirea lor și de modul foarte profesionist în care se ocupă de fiecare pacient. Nu știu de ce acum sunt atacuri asupra lor, mi se par nedrepte, să știți că totuși de 7 luni stau îmbrăcați în combinezoane și le e foarte greu, foarte greu”, spune Ioan Gârboni.

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentarii