Acasă Cultura Mărturisiri – a patra carte lansată de europarlamentarul Maria Grapini

Mărturisiri – a patra carte lansată de europarlamentarul Maria Grapini

DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul Maria Grapini și-a lansat a patra carte, intitulată Mărturisiri, vineri 13 octombrie, la Casa Adam Muller Guttenbrunn din Timișoara.

Grapini a explicat cum a ajuns să scrie acest volum care numără peste 700 de pagini: “Ideea de a scrie această carte a fost a doamnei Bălan, Cetățean de Onoare al Timișoarei, care tot mi-a ascultat  interviurile la radio. Este o carte care trebuie citită într-o anumită cheie. Să nu se sperie lumea că are peste 700 de pagini. Eu împărtășesc (mărturisesc) modul în care am parcurs cariera profesională și politică. După fiecare capitol eu am argumentat ce am spus prin prezentarea interviurilor din presă de la acea vreme. E bine nu numai să spui, ci în primul rând să argumentezi. Un mesaj este că, în viață, se poate. De asemenea, un alt mesaj este că un om nu trebuie să își schimbe principiile de viață în funcție de scara ierarhică pe care o parcurge. De-a lungul carierei mele, eu am susținut aceleași principii atât ca om de afaceri, cât și ca șef de organizație patronală, ca deputat, ca ministru și ca europarlamentar. Majoritatea interviurilor sunt de la radio și nu au o amprentă politică, ci informațională din domeniul economic către cetățeni. Coperta este scrisă de prof. dr. Dinu Rachieru. Pe copertă este un tablou dăruit de soția unui om pe care l-am ajutat să își pună o proteză, fiindcă avea piciorul tăiat”, a mărturisit Grapini, vineri.

„Am admirat-o pe Maria Grapini întotdeauna pentru capacitatea de a se construi și fiindcă a știut să fie alături de ceilalți oameni. Cartea mi se pare exemplară pentru autodefinirea unui om. Mărturisile sunt documente politice pe care Grapini le elaborează pentru ceilalți. Există o mare sinceritate în lucrările sale. Cărțile doamnei Grapini reprezintă un dialog cu fiecare dintre noi. Sunt cărțile unui om politic, dar mai ales ale unui om care mărturisește o fraternitate”, a declarat prof. univ. dr. Cornel Ungureanu.

 

Comentarii

comentarii