Acasă Actualitate Marşul pentru viaţă, în sprijinul femeilor însărcinate, la Timişoara

Marşul pentru viaţă, în sprijinul femeilor însărcinate, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

fotoA treia ediţie a „Marşului pentru Viaţă” a avut loc sâmbătă, 23 martie, în Timişoara şi în alte zeci de oraşe din România. Plecarea a fost de la Parcul Carmen Sylva, (str. Ghe. Doja nr.25A), de la ora 12, către Piaţa Unirii. „Marşul pentru Viaţă”, considerat cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieţii din România, are, în fiecare an, o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediţie se intitulează „Iubeşte-i pe amândoi! – Asumă, ajută, adoptă!” şi este o invitaţie la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenţei şi a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiaţi. „Cu toţii ştim cât de important este pentru o femeie să fie ascultată şi ajutată. În timp ce tu citeşti acest manifest, mii de femei trec printr-o stare de criză din cauza unei sarcini şi au nevoie de un sprijin dezinteresat. Tu poţi face ceva pentru ele. Dacă preţuieşti femeia, preţuieşte şi copilul ei. Dacă vrei să ajuţi femeia, ajută şi copilul ei. Dacă iubeşti femeia, iubeşte şi copilul ei. Iubeşte-i pe amândoi! Societatea trebuie să facă astfel încât un copil să nu fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunăstării ei ori a realizării profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societăţii, iar aceasta este datoare cu întreg sprijinul necesar. De aceea femeile merită să fie sprijinite personal, dar şi pe plan social şi politic prin promovarea unor legi care să ușureze situaţia financiară dificilă, să faciliteze adopţia şi să facă accesibilă consilierea pentru situaţia de sarcină nedorită”, arată manifestul.

Cu acest prilej a fost depusă la principalele instituţii ale statului o petiţie, semnată de câteva zeci de organizaţii non-guvernamentale. Prin petiţie se solicită adoptarea unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei şi a unor programe de educaţie coerente, în contextul în care România continuă să aibă una din cele mai ridicate rate a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene şi suferă o degradare accentuată a importanţei familiei în viaţa socială.

Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1990. Un număr foarte mare de femei şi familii suferă consecinţele fizice, mentale şi sufleteşti ale acestei situaţii. Marşuri pentru viaţă mai au loc şi în marile capitale ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles şi Budapesta.

Comentarii

comentarii