Acasă Eveniment Marşul vieţii, la Timişoara

Marşul vieţii, la Timişoara

412
DISTRIBUIȚI

Organizaţiile pro-vita şi cultele creştine de diverse confesiuni organizează, în data de 24 martie, o nouă ediţie a „Marşului pentru Viaţă”, simultan în mai multe oraşe ale ţării.
Scopul evenimentului este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii. Scăderea natalităţii identificată ca factorul principal al crizei demografice va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită în primul rând prin restricţionarea-oprirea avorturilor.
Invitaţi speciali vor fi lideri religioşi, politici, autorităţi locale şi responsabili din mişcarea pro-vita. Se va lansa un manifest către societate şi către clasa politică, document prin care se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene. Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii, România a pierdut unul din cinci români prin practica avortului. „O tragedie fără precedent pentru poporul român. Patru milioane de români mai puţin în două decenii este enorm”, a declarat economistul Varujan Vosganian, potrivit căruia „e cam cât am pierdut la Dictatul de la Viena. Există multe popoare pe glob care nici măcar nu numără patru milioane de oameni.” Pierderile sunt inestimabile, spun specialiştii, şi ele riscă să afecteze toate echilibrele noastre, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele sociale până la puterea creativă a neamului nostru. Acesta este principalul scop al „Marşului pentru Viaţă”, ce se desfăşoară anul acesta în circa 20 de oraşe ale României – urmând tradiţia internaţională din marile metropole ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles şi Budapesta.

 

Comentarii

comentarii