Acasă Economic Masă rotundă cu tema „Flexisecuritatea – sau când profesia completează cu...

Masă rotundă cu tema „Flexisecuritatea – sau când profesia completează cu succes viața de familie”

372
DISTRIBUIȚI

 Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii și Protecţiei Sociale (INCSMPS) organizează miercuri, 9  mai 2012, ora 10.30, la Centrul Regional de Afaceri Timisoara, Sala Dunărea,  masa rotundă cu tema „Flexisecuritatea  sau când profesia completează cu succes viața de familie”. 

Masa rotundă își propune să aducă în atenția publicului timișorean principiul flexisecurității, să informeze și să conștientizeze actorii relevanți cu privire la importanța adaptabilității și flexibilității lucrătorilor, a politicilor și întreprinderilor de pe piața muncii din România. În cadrul evenimentului, participanții vor afla informații despre practicile de flexisecuritate și avantajele acestui principiu aplicat frecvent și cu succes în multe țări europene. De asemenea, evenimentul va prilejui prezentarea unor exemple de bună practică privind noile concepții de organizare a muncii care urmăresc îmbinarea reușită între timpul acordat locului de muncă și cel dedicat familiei. „Grădinița firmei, ghișeul family – friendly prin care sunt puși la dispoziția angajaților specialiști pentru problemele familiale, baby-sitting la cerere, servicii de economisire a timpului precum plata facturilor, sau mici reparații, cumpărăturile la comun, cursurile de formare pentru instruirea angajaților, sunt exemple de aplicare cu succes a practicilor de flexisecuritate. Ar părea o lume ideală, dar ceea ce se întâmplă, înseamnă, de fapt, transformarea unor vise în programe eficiente pentru angajați. Pentru un angajator care abordează un astfel de principiu, avantajele sunt foarte mari. O companie care acordă atenție familiei este întotdeauna mult mai competitivă pe piața muncii,” spune dr. ec. Cătălin Ghinăraru, secretar științific al INCSMPS. 

Masa rotundă face parte din seria evenimentelor dedicate promovării conceptului de flexisecuritate care se vor desfășura în cele opt regiuni de dezvoltare, în perioada februarie – mai 2012. Acțiunile continuă astfel activitățile proiectului strategic ”Răspunsul pieței muncii românești la criză: creșterea flexibilității și adaptabilității întreprinderilor și consolidarea securității lucrătorilor” – POSDRU/63/3.2/S/41637, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. Proiectul, implementat în parteneriat cu Fondazione Giacomo Brodolini si companiile Creare Resurse Umane SRL si PM Concept Consulting SRL, se desfășoară la nivel național în perioada decembrie 2009 – mai 2012. Scopul proiectului constă în elaborarea unui studiu strategic cu obiectivul de a defini o strategie de răspuns coerentă din perspectiva pieței muncii pentru a face față crizelor și recesiunii economice prin dezvoltarea flexibilității și adaptabilității lucrătorilor, a politicilor și întreprinderilor și prin asigurarea, în același timp, a unui nivel adecvat de securitate. 

Comentarii

comentarii