Acasă Economic Maschio Gaspardo România, parteneriat financiar de 14 milioane de euro cu EximBank...

Maschio Gaspardo România, parteneriat financiar de 14 milioane de euro cu EximBank – Foto

DISTRIBUIȚI

Maschio Gaspardo România, parte a concernului Maschio-Gaspardo, lider mondial în producția de echipamente agricole pentru cultivat, semănat, plantat, recoltat și protecția culturilor, a semnat un acord financiar cu EximBank, în valoare de aproximativ 14 milioane euro. Parteneriatul dintre banca românească şi Maschio Gaspardo România este destinat finanţărilor pentru derularea activităților curente, cât și continuării investițiilor societății pentru atingerea obiectivelor sale de business. Conducerea EximBank a vizitat fabrica firmei Maschio Gaspardo România de la Chişineu Criş, unde au fost făcute publice detalii despre colaborarea dintre producătorul de utilaje agricole şi bancă.

Maschio Gaspardo România, o poveste economică de succes

România poate deveni interesantă, din punct de vedere investiţional, pentru firme cu mare vizibilitate la nivel mondial în domeniul lor de activitate. O dovedeşte şi povestea investiţiei grupului italian Maschio-Gaspardo la Chişineu Criş, la aproximativ 43 de kilometri de Arad. Totul a început în anul 2002, când fondatorul grupului, Egidio Maschio, a găsit la Chişineu Criş condiţii ideale pentru a construi o fabrică. Astfel a apărut, în anul 2003, Maschio Gaspardo România, reprezentată la început de o hală şi cu o investiţie de 1,5 milioane dolari, care a crescut în timp, prin etape succesive de dezvoltare, până la complexul de astăzi, unde lucrează 450 angajaţi, adică un sfert din totalul angajaţilor grupului Maschio-Gaspardo la nivel mondial. La fabrica de la Chişineu Criş sunt construite utilaje agricole, dar activitatea de aici nu se reduce doar la producţie: Maschio-Gaspardo distribuie în România, prin intermediul dealerilor, utilajele fabricate în celelalte unităţi de producţie ale grupului italian. Clienţii companiei sunt fermierii mari, care cumpără utilaje pentru a lucra suprafeţe extinse de teren, dar şi fermierii mici şi mijlocii.

„Am ales România ca locație pentru operațiunile noastre pentru că ne oferă un acces facil către pieţele cheie din Europa Centrală şi de Est și suntem deciși să continuăm investițiile aici pentru a ne consolida poziția de top pe piața pe care activăm. În prezent avem în derulare un proiect de investiții în valoare de circa 10 milioane de euro pentru extinderea fabricii de la Chișineu-Criș cu o nouă hală de producție de peste 8.600 mp și echiparea acesteia cu utilajele și echipamentele specifice pentru producția și asamblarea utilajelor agricole și suntem încântați că am reușit să găsim în EximBank un partener care să ne susțină în  demersul nostru de dezvoltare”, a explicat Mirco Maschio, președintele Grupului Maschio-Gas­pardo.

Uitlaje agricole produse cu tehnologie de top

La Chişineu Criş s-au făcut investiţii impresionante în utilaje moderne de prelucrat prin laser, roboţi, în tehnologii de ultimă oră dar şi în logistică. La ora actuală, fabrica din oraşul arădean dispune de dotare de top care îi permite să realizeze produse performante în condiţii de productivitate sporite dar şi respectând normele de protecţie a mediului. Preşedintele grupului, Mirco Maschio, a explicat că producţia ecologică este privită cu mare atenţie deoarece construind utilaje destinate agriculturii, firma se simte foarte apropiată de problematicile de mediu, iar investiţiile în tehnică modernă fac parte din strategia de viitor. Maschio Gaspardo România îşi va dezvolta în continuare fabrica de la Chişineu Criş, unde vor fi construite spaţii speciale de expunere a produselor dar şi pentru primirea beneficiarilor. Dar Maschio-Gaspardo nu produce doar sub brandul propriu, ci colaborează şi cu alte firme, cum ar fi John Deere, pentru care la Chişineu Criş sunt realizate utilaje agricole. Dacă la ora actuală în România lucrează 450 angajaţi, se prevede ca numărul acestora să ajungă, în anul 2020, la 550, după cum a precizat Mirco Maschio. În termeni economici, performanţele Maschio Gaspardo România pot fi exprimate prin cifra de afaceri înregistrată la finele anului trecut, de 163 de milioane de lei, mai mult cu 47% faţă de anul anterior și dublu față de 2011. Iar pentru anul acesta se estimează deja realizări de peste 40 milioane euro.

Maschio Gas­pardo România este parte a grupului Maschio-Gaspardo, înfiinţat la Campodarsego, Italia, în anul 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio. Având familia Maschio ca acţionar majoritar, cu 86% din capitalul social (restul de 14% din acţiuni fiind deţinute de Friulia Finanziaria FVG), grupul are în prezent peste 1.800 de angajați în toată lumea, 6 site-uri de producție, dintre care 3 în afara Italiei – China, India și România, și 12 sucursale comerciale (Franța, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, China, India, România). Cu o cifră de afaceri de aproximativ 300 de milioane de euro, din care 80% se exportă în 100 de țări ale lumii, grupul este pe primul loc în Italia și printre primii producători din lume în sectorul echipamentelor agricole.

EximBank, preferată de Maschio Gaspardo România

Un agent economic de dimensiunile şi cu rezultatele firmei Maschio Gaspardo România nu putea performa fără instrumente de finanţare performante. Deşi firma are acţionariat italian şi ar fi fost, poate, de aşteptat să aleagă o bancă din Peninsulă, a fost concretizat parteneriatul cu o bancă românească, EximBank.

EximBank este o instituţie specializată care se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, care întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa românească de garanţii şi asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, se infuzează în economia reală. „Agricultura românească dispune de un potenţial imens de dezvoltare însă, pentru exploatarea acestuia și creşterea competitivităţii în domeniu, sunt necesare investiții care să îmbunătăţească performanţele, să revitalizeze zonele rurale și să creeze locuri de muncă. În condițiile în care producătorii de mașini și utilaje agricole se poziționează ca vectori ai evoluției sectorului agricol, aducând o abordare modernă a managementului proceselor agricole, ne bucură faptul că, încheind acest acord de finanțare, EximBank poate susține îmbunătăţirea performanţei exploataţiilor agricole și modernizarea agribusiness-ului românesc. Avem experiență în gestionarea unor parteneriate de succes în domeniul agricol, ceea ce reprezintă un indicator clar al capacității noastre de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii la un nivel competitiv de preț, atractive pentru companiile aflate în căutarea unor soluții de dezvoltare a afacerilor”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank, cu ocazia vizitei la Chişineu Criş. 

Comentarii

comentarii