Acasă Actualitate Mașină de Formula E prezentată în premieră în România. Vine la Timișoara...

Mașină de Formula E prezentată în premieră în România. Vine la Timișoara și fostul pilot de Formula 1 Nick Heidfeld

DISTRIBUIȚI

Un monopost al echipei Mahindra Racing va fi adus la Timișoara, pentru o conferință organizată de ZF, al treilea cel mai mare furnizor din domeniul automotive din lume, în 24 septembrie, la Biblioteca Politehnicii.

La eveniment va fi prezent și fostul pilot de Formula 1, Nick Heidfeld, care a concurat în perioada 2000-2011, pentru echipe precum Gauloises Prost Peugeot, Sauber Petronas, Jordan Ford, BMW Williams, BMW Sauber sau Lotus Renault.

ZF Group, în parteneriat cu Mahindra Racing vor prezenta pentru prima data în România un monopost de curse de Formula E, mașina Mahindra.

Începând cu sezonul 2019-2020, ZF a devenit partenerul tehnologic oficial al echipei Mahindra Racing Formula E în campionatul complet electric FIA Formula E.

În cadrul acestui parteneriat, ZF dezvoltă grupul motopropulsor, care include motor electric, invertor, electronică de putere și transmisie.

Mahindra Racing a fost una dintre cele zece echipe care au luat startul la etapa inaugurală din FIA Formula E, din sezonul 2014-2015, iar de atunci e prezentă an de an, echipa dezvoltând propriul motor electric.

În al doilea sezon, teamul l-a angajat pe germanul Nick Heidfeld, fostul pilot de Formula 1, care a terminat pe locul trei în etapa desfășurată pe circuitul de la Beijing. Coechipierul lui Heidfeld în echipa indiană de atunci era Bruno Senna, nepotul celebrului pilot Ayrton Senna.

În sezonul 2016-2017, a câștigat ePrix-ul de la Berlin prin suedezul Felix Rosenqvist, venit în locul lui Senna. Echipa a mai obținut nouă podiumuri, iar la finalul sezonului s-a clasat pe locul trei pe echipe. Următorul sezon a încheiat pe locul patru la general pe echipe.

Germanul Nick Heidfeld a stat patru sezoane ca pilot la Mahindra Racing. În 2018, a devenit consilier special și pilot oficial de rezervă pentru Mahindra Racing, acesta fiind înlocuit de un alt fost pilot de Formula 1, Pascal Wehrlein.

În 2018-2019, piloții Mahindra și-au asigurat o victorie, două podiumuri, terminând campionatul pe locul șase.

Echipa a terminat sezonul 2019-2020 pe locul nouă în clasamentul constructorilor, iar din sezonul 2020-2021, Mahindra îi are piloți pe Alexander Sims și Alex Lynn. Ultimele două sezoane au fost încheiate pe locul nouă, respectiv locul opt în clasamentul general.

Comentarii

comentarii