Acasă Actualitate Mașina de spălat vase și hota, cele două must-have-uri din orice bucătărie....

Mașina de spălat vase și hota, cele două must-have-uri din orice bucătărie. De ce avem nevoie de ele?

DISTRIBUIȚI

De la sfârșitul anilor ’90, tehnologia bucătăriei a evoluat enorm. Pe vremea când seriale ca “Friends” și “Seinfeld” capturau audiențe uriașe, electrocasnicele erau considerate un lux sau ceva de domeniul sf-ului. Astăzi, însă, ele sunt un necesar cotidian. Aceste dispozitive nu doar că ne fac viața mai ușoară, dar adaugă și o notă de rafinament și eficiență spațiului nostru de gătit. Datorită lor, putem beneficia din plin de timpul liber, fără a sacrifica ordinea și curățenia din bucătărie. Povestim în articolul de astăzi despre mașina de spălat vase și hota incorporabilă, două must-have-uri în bucătăriile noastre.

Mașina de spălat vase

Unul dintre marile avantaje ale unei mașini de spălat vase este economia de timp și efort. Gândiți-vă la acele seri de vară când familia sau prietenii sunt adunați la mese îmbelșugate, iar după plecarea acestora rămâne un munte de vase murdare. În loc să petreci ore întregi curățând farfurii și pahare, o simplă mașină de spălat vase poate face minuni. Timpul economisit prin utilizarea unei mașini de spălat vase este estimat la aproximativ 70 de ore pe an. Aceasta nu doar că economisește apă comparativ cu spălatul manual, dar poate și asigura o igienizare superioară, eliminând bacteriile rezistente.

Pe lângă tipul de mașină de spălat vase pe care îl alegeți există, desigur, și alte caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când faceți achiziția. Iată care sunt principalele caracteristici ale unei mașini de spălat vase:

  • Numărul de tacâmuri / Capacitatea.

Capacitatea unei mașini de spălat vase este exprimată prin numărul de seturi de tacâmuri pe care le poate spăla într-un singur ciclu. Aceasta variază de la modele compacte, care pot spăla 6-8 seturi, până la modele standard sau mari, care pot spăla 12-15 seturi sau chiar mai mult.

  • Nivelul de zgomot.

Nivelul de zgomot produs de o mașină de spălat vase este măsurat în decibeli (dB). Modelele moderne sunt proiectate pentru a funcționa mai silențios, cu niveluri de zgomot variind între 40-50 dB. Pentru comparare, o conversație obișnuită are aproximativ 60 dB.

  • Clasa energetică / consum.

Clasa energetică indică eficiența energetică a mașinii de spălat vase și este etichetată de la A+++ (cea mai eficientă) până la D (cea mai puțin eficientă). Consumul de energie și apă influențează costurile operaționale pe termen lung și impactul asupra mediului. O mașină de spălat vase cu o clasă energetică superioară va consuma mai puțină energie și apă per ciclu, reducând facturile de utilități și contribuind la economisirea resurselor naturale.

Hota incorporabilă

Știm cu toții cât de deranjante pot fi mirosurile persistente după gătit. O hotă eficientă incorporabila poate face diferența dintre o bucătărie sufocantă și una în care aerul este întotdeauna proaspăt. O hotă incorporabilă nu doar că economisește spațiu datorită designului său compact și elegant, dar oferă și o capacitate de absorbție superioară.

Indiferent dacă o hotă de bucătărie este de tip convențional, incorporabilă sau cu coș de fum, capacitatea sa de a aspira și de a evacua aerul este esențială pentru eficiența sa. O hotă conectată la o conductă de evacuare care respinge aerul viciat în afara casei va fi mai eficientă decât una care returnează aerul filtrat în bucătărie, lăsând în urmă vapori de apă și mirosuri.

Totul începe cu un ventilator bun. Pentru început, ventilatoarele centrifugale (care arată ca niște roți de hamster) sunt mai bune decât cele cu palete atunci când vine vorba de performanță în ceea ce privește hota incorporabilă. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt mai silențioase.

De asemenea, trebuie să analizați și capacitatea de extracție a hotei, care se măsoară în metri cubi pe oră. Aceasta trebuie să fie suficient de mare pentru a ventila eficient spațiul de gătit. Calculați necesarul luând în considerare volumul bucătăriei (lungime x lățime x înălțime) și înmulțiți rezultatul cu un factor de 10 pentru a determina capacitatea minimă necesară pentru hota incorporabilă. De asemenea, nivelul de zgomot al hotei este un factor important, mai ales dacă bucătăria este deschisă către alte spații de locuit.

Comentarii

comentarii