Acasă Actualitate Mașini de epocă, weekend-ul acesta în Piața Victoriei

Mașini de epocă, weekend-ul acesta în Piața Victoriei

590
DISTRIBUIȚI

La sfârșit de săptămână, timișorenii au parte de două evenimente din domeniul auto și circulație rutieră întrunite sub aceeași umbrelă. În Piața Victoriei se vor desfășura, Klausenburg Retro Racing, ediția a XIII-a, care îi va delecta pe cei prezenți sâmbătă și duminică cu mașini de epocă, și campania „Învață să salvezi o viață!” care le oferă șansa celor prezenți în centrul orașului să își lărgească cunoștințele legate de conduita preventivă și acordarea primului ajutor în trafic.

Sâmbătă, 20 iulie, de la ora 19, se va da startul festiv al evenimentelor, cu 32 de mașini din toate colțurile țării. Acesta vor delecta asistența cu manșele cronometrate, duminică între orele 10 – 18. Raliul ce va urma imediat după va fi unul inedit prin care organizatorii doresc atragă atenția asupra respectării regulilor de circulație și șă reamintească faptul că dragostea și pasiunea pentru automobilism presupun și o responsabilitate crescută în trafic.

Duminică, la cursă, cele 32 de mașini participante vor aduce pentru prima dată Klausenburg Retro Racing la Timișoara. Horațiu Anghel dorea să aducă evenimentul și în Banat, iar împreună cu Diana Mihai au făcut astfel încât în această duminică să combine evenimentele. Va fi realizat și un exercițiu de descarcerare la care pilotul timișorean Sorin Mihoc va fi „transformat” în victimă. Se va da spectatorilor posibilitatea spectatorilor să interacționeze cu medicii SMURD și să-și lărgească cunoștințele în ceea ce privește primul ajutor. Invitatul surpriză al evenimentului va fi boxerul Flavius Biea, care a devenit campion Intercontinental IBA la categoria super welter, susținător al ambelor inițiative.

Acțiunea de responsabilizare și conștientizare a participanților la traficul rutier se va desfășura în Piața Victoriei, duminică între orele 13 – 15.  De asemenea, între manșele cronometrate vor transmite mesaje Diana Mihai, organizatorul campanie, Horațiu Anghel, organizatorul concursului automobilistic, viceprimarul Dan Diaconu, locotenent-colonel inginer Lucian-Vasile Mihoc de la ISU Timiș, colonel Sorin Șunea, prim adjunct IJJ Timiș, agent șef Florin Băcioiu de la Biroul Analiza și Prevenirea criminalității IPJ Timiș, inspector Ioan Lazăr de la Serviciul Rutier Timiș, Dr. Mihai Grecu, medic șef UPU-SMURD, motocicliști și piloți de raliu.

Comentarii

comentarii