Acasă Actualitate Măsuri speciale pentru examene. Cum se vor desfășura Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Măsuri speciale pentru examene. Cum se vor desfășura Bacalaureatul și Evaluarea Națională

770
DISTRIBUIȚI

Şcolile şi liceele își iau măsuri pentru intervalul în care elevii de clasa a 8-a și a 12-a vor asista la cursuri, apoi vor susţine Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională.

O clasă cu 30 de copii va fi împărțită în trei, iar băncile vor fi despărțite de cel puțin doi metri. De asemenea, în fiecare sală de curs va exista dezinfectant. Părinții rămân însă îngrijorați și recunosc că ar fi preferat ca pregătirea măcar să fie făcută online.

Specialiştii din Educaţie şi din Sănătate lucrează în aceste momente la o strategie pentru ca elevii să revină la şcoală în siguranţă pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

Reluarea cursurilor este o recomandare, însă mulţi părinţi ar prefera ca elevii să nu vină la scoala până în ziua examenului, ca să nu se îmbolnăvească.

Cum vor decurge examenele

 Un examen, fie el Evaluare Naţională sau Bacalaureat va decurge cam aşa: o clasă cu 30 de elevi va fi repartizată în 3 săli diferite. Elevilor li se va lua temperatura atunci când vor ajunge la şcoală.

Copii vor purta măşti la examene şi vor fi supravegheaţi şi de un medic. Nu este exclus ca timpul de examen să fie prelungit, spun unii profesori, din cauza condiţiilor stresante la care vor fi supuşi elevii.

Şi la examene şi pe parcursul celor două săptămâni de recapitulări, intrarea şi ieşirea din şcoala se va face separat.

Profesorii vor cere liste în avans cu elevii care vor să participle la cursuri.

Rămân aşadar numeroase semne de întrebare şi multe îngrijorări cu privire la aceste două săptămâni de şcoală care se vor desfăşura în sălile de clasă.

Situație mai simplă pentru universități

 La polul opus, în curtea universităţilor va fi linişte şi de acum înainte. Majoritatea au decis să anuleze examenele scrise şi să mute toată activitatea în online.

Profesorii sunt pregătiţi şi în cazul în care unii elevii vor încerca să fraudeze examenele. Sursa: protv.ro.

Comentarii

comentarii